Promoția 2013 a Specializării Jurnalism a predat cheia simbolică a succesului urmașilor din anul I

Stela MAZURU

Născută și păstrată cu responsabilitate în sânul Specializării Jurnalism din cadrul Facultății de Litere a Universității „Ovidius”, tradiția de a înmâna, în mod simbolic, cheia succesului, a încununat și în acest an sfârșitul călătoriei pentru o nouă generație. Sub imperiul emoţiilor generate de absolvirea facultății și de avalanșa de amintiri adunate în timpul studenției, Promoția 2013 a scos din sertar cheia specializării și, dând la o parte nostalgia, au predat-o Promoției 2015, în speranța că îi va ajuta pe urmașii lor să deschidă toate ușile ce duc spre succes. În același timp, proaspeţii absolvenți au transmis și o parte din încărcătura lor emoțională, împărtășind din experința acumulată în cei trei ani de facultate.

Nu atât cheia, cât semnificația acesteia reprezintă o imensă moștenire, prin care fiecare generație are șansa să dea sens şi valoare momentelor studenţeşti. „Sper ca odată cu primirea acestei chei să realizați cât de important este statutul de student-jurnalist. Să nu uitați niciodată să fiți prieteni unii cu ceilalți și să vă respectați. M2, sala unde învătați, unde dați examene și unde vă petreceți cei trei ani de facultate este PRIMA REDACȚIE ÎN CARE INTRAȚI. Bucurați-vă de toate momentele frumoase și nu uitați nicio clipă de scopul pentru care ați venit la Jurnalism.”, le-a transmis Gerogeta Ștefan, absolventă a Specializării Jurnalism, studenților din anul I.
Grație acestui gest devenit tradiţie, promoțiile reușesc să creeze o punte între generații, prin intermediul căreia are loc transferul valorilor, energiei, entuziasmului, voinței şi chiar umorului: „Nu este super la Ovidius, este extraordinar. Mi-a plăcut, mai vin.”, este mesajul absolventului Adelin Tiberiu Bîgiu.

Promoția 2013 a lăsat moștenire un manuscris care însumează gândurile și urările de bine ale absolvenților. Cumva, un cod genetic ce asigură păstrarea ADN-ului jurnalistic. Vocea colegilor mai mari îi va îndemna pe cei rămași să se bucure de fiecare clipă și să se mobilizeze în jurul unui crez comun. Mesajele sincere și povățuitoare vor rămâne, pentru următorii ani, ecoul sălii M2 :

„Fiți uniți, fiți prieteni! ”
„Specilizarea Jurnalism reprezintă o adevărată școală pentru viață. Bucurați-vă de ea!”
„Dacă ai o patimă pentru a scrie și a citi, ești unde trebuie.”
„Trăiți la intensitate maximă toate clipele frumoase. Respectați-vă, ajutați-vă și fiți prieteni.”

Articol publicat în Revista Ovidianum, nr. 3

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.