Strategie și inovare în media | Primul contact cu o companie care operează cu tehnologii digitale de analiză, fondată de un absolvent al Specializării Jurnalism

În urmă cu câteva zile, noi, studenţii Specializării Jurnalism din cadrul Facultăţii de Litere a Universităţii Ovidius, am făcut o vizită de documentare la sediul companiei Fullscreen Digital din Bucureşti, companie al cărei co-fondator este Dan Mărculescu, absolvent, în 2006, al Specializării Jurnalism. Fullscreen Digital are ca obiect de activitate tehnologiile digitale de analiză şi augmentare a experienţei de consum în lumea reală.

Definită ca o companie de succes, Fullscreen Digital a înregistrat, anul trecut, o cifra de afaceri netă de 3,3 milioane de lei, de trei ori mai mare faţă de nivelul înregistrat în 2014, aşa cum reiese din datele disponibile pe site-ul Ministerului de Finanţe.

Dan Mărculescu, director de strategie şi inovare al companiei, ne-a întâmpinat la sediul firmei situate pe strada Ştirbei Vodă din capitală. Este vorba despre un spaţiu cu un design modern, în care lucrează zeci de angajaţi, majoritatea sub 35 de ani. Firma dispune de echipamente şi tehnologie de ultimă generaţie, precum şi de amenajări interioare care crează o ambianţă stimulativă pentru gândire, inovaţie, creativitate. Nu întâmplător, pereţii sunt acoperiţi cu o vopsea magnetică pe suprafaţa căreia se pot realiza schiţe, imagini, hărţi, grafice ca bază a jocurilor de rol şi scenariilor de dezvoltare pentru noile produse ale firmei.

14963085_1786755644932526_1740464314_n

Discuţia pe care am avut-o cu Dan Mărculescu s-a dovedit a fi extrem de interesantă, căci el ne-a propus să ne schimbăm viziunea asupra comunicării de marketing, să luăm în calcul evoluţia de ultimă oră a tehnologiei. Compania a adoptat o perspectivă conform căreia tehnologia digitală va influenţa modul în care vom cumpăra în viitor. Se vor dezvolta nişte tehnologii pe care noi le avem deja, suntem singurii din România care pot anticipa interesul și preferințele consumatorului în funcție de mişcarea într-un supermarket. Pe baza noii tehnologii se fac nu numai statistici, dar se şi adaptează produsul, în funcţie de momentul zilei. Încercăm să adoptăm un mod de a face publicitate şi de a comunica prin care, de fapt, să depăşim publicitatea,  ţinând cont de profilul consumatorului şi de motivaţia sa”, a explicat Mărculescu.

La finalul vizitei de documentare la Fullscreen Digital ne-am declarat încântaţi de contactul cu această lume în care inovaţia, gândirea creativă re-construiesc inteligent lumile în care trăim, cumpărăm, consumăm.

„Am fost atras de atmosfera din această companie şi am apreciat discursul lui Dan Mărculescu. Am avut şansa de a cunoaşte oameni care lucrează într-un mediu nou, care ne-au vorbit despre cum va evolua tehnologia de vârf în următorii ani”, a declarat Eduard Tudor (anul I).

Mădălina Sîrghi a mărturisit: „După această experienţă am constatat că fiecare din noi a fost foarte uimit şi încântat de tot ceea ce a văzut acolo”.

„Pot spune că am rămas cu o impresie plăcută despre tot ceea ce înseamnă munca de echipă  dar , mai mult decât atât, am înţeles că succesul vine doar prin perseverenţă”, a declarat Nina Faitaş.

Andrei Flangea, student în anul I, a declarat: „Am realizat că nu toţi oamenii care se duc la job o fac din obligaţie. În acel loc minunat, Fullscreen Digital, mi s-a părut că angajaţii se simt bine, se bucură de designul plăcut al sediului companiei şi reuşesc astfel să fie creativi la locul de muncă”.

Nu în ultimul rând, Lavinia Oprea (anul I) a apreciat faptul că Dan Mărculescu a răspuns la întrebările fiecărui student în parte.  „Cei de la Fullscreen au reuşit să se dezvolte pe o piaţă competitivă, tehnologia fiind un element important, aş putea spune chiar vital în societatea de astăzi”.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.