Bogdan Bolojan, absolvent Jurnalism UOC, redactor șef Stiridiaspora.ro, redactor la DCNews.ro

Am absolvit specializarea “Jurnalism”, Facultatea de Litere din cadrul Universitatii Ovidius din Constanța, în 2012 și a urmat de atunci un adevărat roller-coaster, cu bune și cu rele, prin presa locală pentru ca în cele din urmă să ajung să lucrez în presa centrală.

Cei trei ani pe care i-am petrecut la Specializarea Jurnalism mi-au oferit șansa să îmbin utilul cu plăcutul: mi-a plăcut întotdeauna să scriu si să descopăr lucruri noi. Am dat atunci primul stand-up, prima încercare de “live” la un examen, am fost pentru prima oară trimis pe teren. Aveam deja tema de documentare dată, așa că nu a fost foarte greu, dar mi-a rămas întipărit bine în memorie.

Prima încercare în presă am făcut-o la Neptun TV, acolo unde timp de câteva luni am fost reporter și redactor: realizam reportajul de deschidere al emisiunii “Asta-i Viața”. Așa cum spuneam, roller-coasterul carierei de jurnalist m-a făcut după câteva luni să îmi schimb temporar jobul, urmând ca după un an să revin din nou în presă.

Timp de trei ani am fost reporter la Litoral TV, acolo unde am realizat cu siguranță peste 1000 de știri. Am dat zeci de live-uri, sute de stand-up-uri și m-am călit cu adevărat pentru această meserie. Am scris cu prepoderență pe administrație locală însă subiectele știrilor erau diverse și nu am refuzat nimic niciodată. Am învățat să fac echipă cu operatorul, am “prins” sistemul de realizare al știrilor. A fost o experiență de care îmi voi aminti mereu cu drag.

După aproape trei ani a sosit și momentul schimbării: m-am angajat redactor la DCNews.ro, un site de care auzisem dar nu știam prea multe. Am dat interviul de angajare, m-am angajat și imediat a început un salt important în cariera mea profesională. Mi-am dat seama că presa scrisă mi se potrivește mult mai bine și rezultatele s-au văzut pe deplin.  Munca asiduă de peste doi ani alături de colegii cu care formăm probabil una dintre cele mai tinere echipe din presa centrală s-a concretizat în rezultate de audiență remarcabile care a dus publicația în top 5 cele mai citite din România.

Publicația tinde să devină acum un trust de presă scrisă, prin deschiderea unor alte  site-uri specializate. Odată cu lansarea noii publicații din trust pentru românii din diaspora (Stiridiaspora.ro ) am fost numit redactor-șef la noul site, continuând în paralel și munca la DCNews.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.