Asist. univ. dr. Costel Coroban a publicat lucrarea „Comunicare interculturală”

Cărțile continuă să apară chiar și în aceste vremuri extrem de dificile pentru întreaga umanitate și credem că asta nu poate să fie decât ceva bun, pentru că apariția lor ne menține, din fericire, nevoia de cunoaștere. În această ordine de idei, Specializarea JURNALISM din cadrul UOC anunță o nouă apariție editorială. Este vorba despre lucrarea „Comunicare interculturală”, apărută la Editura Pim, Iași, semnată de asist. univ. dr. Costel COROBAN, lucrare ce reprezintă suportul științific pentru cursul de Comunicare interculturală pe care Costel Coroban îl ține la Specializarea Jurnalism, anul III de studiu. Referenți științifici ai acestui volum sunt prof. univ. dr. Ana Maria Munteanu și conf. univ. dr. Raluca Petre.

Această prezentare necesită JavaScript.

Costel Coroban tratează, în cea mai recentă carte a sa, probleme care au marcat societatea contemporană, de la criza imigranților în Europa și conflictul din Sudanul de Sud, până la Genocidul din Srebrenița și Războiul civil din Libia. Autorul dedică un capitol aparte Dobrogei: „Dobrogea – conflict și prietenie pe cursul inferior al Dunării în secolul XX”.

Asist. univ. dr. Costel Coroban este absolvent de Istorie, de Științe Politice și de Filologie, Specializarea Română-Engleză. De asemenea, este doctor în două domenii: Filologie și Istorie. În anul 2014, Costel Coroban a primit Premiul Academiei Române pentru volumul „Potârnichile gri. Spitalele femeilor scoțiene în România. 1916-1917”, volum publicat la Editura Cetatea de Scaun, Târgoviște, în 2012, atunci când el avea doar 25 de ani.

Nu în ultimul rând, Costel Coroban este și cercetător postdoctoral în domeniul Filologie în cadrul Interdisciplinary School of Doctoral Studies – Universitatea din București, sub coordonarea prof. univ. dr. Liviu Papadima.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.