Cristina DALLAS, absolventă a Specializării Jurnalism, promoția 2006-2009, realizator emisiunea „Invitatul Zilei” – City Tv Constanța, producător și realizator emisiunea „Interactiv, cu Cristina Dallas”

Cristina DALLAS, absolventă a Specializării Jurnalism, promoția 2006-2009, realizator emisiunea „Invitatul Zilei” – City Tv Constanța, producător și realizator emisiunea „Interactiv, cu Cristina Dallas”:

În viziunea mea, jurnalistul este un om liber, un om care se ridică deasupra evenimentelor, problemelor pentru a căuta adevărul, oricât de ascuns ar fi el. Acest lucru m-a ghidat întotdeauna în profesia pe care o practic de peste un deceniu. Este greu de descris în cuvinte – chiar și pentru un jurnalist – chemarea de a descoperi poveștile oamenilor.

Fiecare articol pe care l-am redactat, fiecare interviu pe care l-am filmat pe teren sau în platou m-au construit ca jurnalist și, nu în cele din urmă, ca om. Oricât de mult ne dorim noi, jurnaliștii, să nu ieșim din tipare, mereu sfârșim prin a atrage atenția asupra noastră, mai bine zis, asupra muncii noastre. Suntem identificați de cele mai multe ori cu niște „băgăcioși”, căutând acul în carul cu fân, indiferent de câte ore sau zile investim în anchetele în care noi credem cu tărie. Primim porecle, suntem ținta unor planuri mărețe de răzbunare din partea celor către care îndreptăm atenția publicului și a instituțiilor îndreptățite pentru a căuta dreptatea, însă nimic nu ne poate fi obstacol pentru că noi, jurnaliștii, credem în dreptate și doar acest lucru trebuie să primeze.

Doza de curaj trebuie să fie nelipsită din instrumentele unui om de media. Recunosc că am apelat de multe ori la doza de nebunie pe care nici nu știam că o am în mine. Poate atunci când am fost pusă în fața faptului împlinit și din varii motive nu m-am documentat sau am nimerit la un accident și a trebuit să acționez rapid, fără a sta prea mult pe gânduri. Nu cred că există cuvinte pentru a descrie nebunia prin care trecem noi, jurnaliștii neînfricați. Oricât de mult ne-am strădui să transmitem toate informațiile, după o anume perioadă, stările nebunești sunt filtrate, intervine rațiunea și decidem, în ultimul moment, că cei de-acasă au nevoie doar de cele câteva fapte, date exacte și nu au timp de emoțiile noastre. Dar eu cred că de fapt emoțiile noastre construiesc știrea reală. Noi suntem cei aflați la eveniment, pe teren, noi luăm pulsul momentului, noi suntem cei în măsură să transmitem exact ceea ce se întâmplă.

Emisiunea „Interactiv, cu Cristina Dallas” este proiectul meu de suflet. Emisiunea a atras un public fidel, curios, educat. Concepută inițial ca o emisiune cu și despre locuitorii de la malul mării, aceasta și-a mărit aria de acoperire și spre celelalte zone, aducând în atenția publicului, cu fiecare ediție, subiecte inedite. Fiecare invitat a contribuit la dezvoltarea calității emisiunii. Astfel, am avut invitați precum Irina Margareta Nistor, Nicolae Voiculeț, Cristian Hrubaru și Petronela Rotar.

La fiecare streaming live al emisiunii pot spune că îmi văd visul împlinit, acela de a împărtăși lumii povești spectaculoase ale oamenilor care chiar au ceva de spus.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.