AJOFM a organizat la UOC Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi

Cristina Dragu, Andrei Flangea, Petruţ Iacob, Alexandra Ion, Lavinia Mihaela Oprea, Alina Marin, Florina Nănescu, Roxana Panait, Sabrina Popa, Maria Mădălina Sîrghi, Silvia Taban, Ioan Eduard Tudor, Mădălina Vrote, Georgiana Vlad

Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă (AJOFM) Constanţa a organizat, joi, la campusul Universităţii „Ovidius” din Constanţa (UOC), „Bursa locurilor de muncă”, unde 30 de angajatori au căutat potenţiali beneficiari pentru cele 1.252 de joburi oferite.

Scopul principal al evenimentului a fost facilitarea recrutării forţei de muncă de către organizaţii şi firme din judeţul Constanţa. Printre firmele prezente, s-au numărat ING, Groupama Asigurări, Şantierul Naval Constanţa (SNC), CELCO, Dobrogea Grup, Daewoo Mangalia, BetCafe Arena, Pambu Security Protect. Cele mai multe locuri de muncă au fost însă oferite de SNC.

Purtătorul de cuvânt al AJOFM Constanţa, Adelina Vlad, a declarat că bursa reprezintă un prilej pentru oferirea de locuri de muncă, dar şi de cursuri, în varii domenii socio-profesionale, menţionând că oricine poate aplica pentru un curs într-un domeniu în care nu este neapărat specializat şi se poate perfecţiona. Îndrumătorul cursului, în urma unei evaluări exacte, oferă la final garanția unui contract de muncă celor cu rezultate deosebite, a adăugat Adelina Vlad.

Companiile sunt în căutare de tineri fără experienţă pentru a-i forma

Nu mai puţin important, unele dintre companiile participante la această bursă sunt în căutare de tineri lipsiţi de experienţă profesională, pe care vor însă să îi formeze. Două exemple elocvente sunt ING şi GROUPAMA Asigurări.

Banca ajută tinerii studenți să se perfecţioneze, asigurându-le un stagiu de practică alături de asistenții deja integraţi în companie. Pentru a putea lucra în domeniul bancar trebuie să ai calitați esențiale, cum sunt abilitatea de a relaționa cu clienții, capacitatea de a identifica şi satisface nevoile lor, empatia, adecvarea limbajului la context. Candidatul trebuie să depună un CV și, dacă este selecţionat, să se prezinte la interviu. Reprezentantul ING Crenguța Furculeșteanu a prezentat o listă a locurilor de muncă disponibile: două posturi de consilier bancar şi un post de funcţionar relaţii clienți.

Şi sectorul asigurărilor pune la dispoziție doritorilor posibilitatea de a se forma. Groupama, spre exemplu, oferă tinerilor şansa de a urma un curs de vânzări, care se desfăşoară în aproximativ 50 de ore, urmat apoi de un examen pentru obţinerea unui atestat european. Inspectorul de asigurări Groupama Lucian Popescu a declarat că există 22 de posturi neocupate, mai exact 20 de posturi de agent de asigurări, un post de unit manager şi un post de inspector asigurări.

Deşi nu şi-au finalizat studiile, studenţii sunt interesaţi de joburi

Studenţii prezenţi la acest eveniment au avut un dialog constructiv cu reprezentanţii firmelor participante la bursă. Unii dintre ei au reuşit să-şi găsească locul de muncă dorit, iar alţii au fost invitaţi să-şi trimită CV-ul angajatorilor.

„Am dat şi eu o tură pe acolo şi pot spune că unele oferte chiar m-au atras. Am primit şi o ofertă să lucrez la Mc Donald’s, mi se pare minunat, dar nu mă prea pasionează. Din fericire, am observat trei locuri libere la Cuget liber ca redactor. În viitor, o să iau această opţiune în considerare”,  a declarat Andrei, student în anul I al Specializării Jurnalism, din cadrul Facultăţii de Litere.

Un alt participant, Petruţ, a afirmat că evenimentul este o oportunitate pentru fiecare student  de a face trecerea dinspre partea teoretică, spre cea practică. „Orice experienţă poate ajuta viitorul angajat să-şi descopere anumite calităţi şi să se autodepăşească“, a adăugat Petruţ.

Această prezentare necesită JavaScript.

Cristina Dragu, Andrei Flangea, Petruţ Iacob, Alexandra Ion, Lavinia Mihaela Oprea, Alina Marin, Florina Nănescu, Roxana Panait, Sabrina Popa, Maria Mădălina Sîrghi, Silvia Taban, Ioan Eduard Tudor, Mădălina Vrote, Georgiana Vlad sunt studenţi în anul I la Specializarea Jurnalism

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.