Patru studenți ai Specializării Jurnalism din cadrul Universității Ovidius din Constanța au susținut prezentări științifice la sesiunea de comunicări Jurnalism și comunicare între tradiție și inovație, găzduită de Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, Universitatea din București. Seda-Nur Kömürcü, Loredana Călugăru, Mădălina Stângă și Cristian Drăgan au fost selectați dintre cei 25 de studenți participanți la Sesiunea de comunicări a studenților Facultății de Litere a UOC. Criteriile de selecție au fost rezultatele cercetării și calitatea prezentării. Alături de studenții UOC, la conferință au participat studenți de la Universitatea din București și Universitatea Transilvania din Brașov.
La evenimentul științific desfășurat în capitală, studenții au fost primiți și îndrumați de conf. univ. dr. Camelia Cmeciu, de la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. Din partea Specializării Jurnalism a Facultății de Litere, UOC, studenții constănțeni au fost însoțiți de conf. univ. dr. Raluca Petre.
Seda-Nur Kömürcü a împărtășit rezultatele observației sale în redacția Digi24 Constanța, analizând legătura dintre cultura organizatională și procesul de profesionalizare a jurnaliștilor. Mădălina Stângă a problematizat discursul urii în contextul Brexit folosind un corpus amplu de articole din publicația The Guardian din Marea Britanie. Cristian Drăgan, student la Jurnalism UOC, dar și absolvent al specializării Regie, UNATC București, a analizat circuitele de receptare și consacrare critică și populară ale filmelor românești recente. Nu în ultimul rând, Loredana Călugăru a vorbit despre puterea explicativă a teoriei spiralei tăcerii în contextul alegerilor prezidențiale din Statele Unite.
Discuțiile au fost intense, iar studenții au reușit să răspundă argumentat întrebărilor care le-au fost adresate. Tocmai de aceea, impresiile participanților constănțeni la eveniment sunt puternice: „Îmi doresc cât mai multe oportunități de a discuta pasionat academic. Această sesiune de comunicări a fost o astfel de ocazie”, a spus Cristian Drăgan. „A fost o experiență plăcută, am avut de învățat. Am putut vedea activitățile altor colegi de la București și Brașov. Studenții din țară ne-au împărtășit idei noi, pe care le putem aplica și noi”, a observat Seda-Nur Kömürcü. „Nivelul mi s-a părut foarte apropiat, la FJSC se pune mai mult accent pe studiile de caz; mi-a plăcut”, a adăugat Cristian. Aceste prezentări publice la nivel național au fost un bun exercițiu pentru studenții care se pregătesc să își susțină licența.
Colaborarea dintre Specializarea Jurnalism a UOC și Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării a Universității din București este un proiect inițiat de prof. univ. dr. Mihai Coman, decan al FJSC și prof. univ. dr. Ana Maria Muntenau din partea Universității Ovidius din Constanța. În cadrul aceluiași parteneriat, Specializarea Jurnalism a găzduit atelierul doctoral de științe ale comunicării al Universității din București și va fi gazda unei școli de vară de jurnalism la sfârșitul lunii iunie.