Studenţii Specializării Jurnalism, în finala „Social Impact Award“: „Pentru noi, experienţa în zona antreprenoriatului social este un câştig“

Recent, a avut loc finala competiției naționale de antreprenoriat social „Social Impact Award“ (SIA), context în care finaliștii și-au susținut prezentările în fața a șase jurați, antreprenori de succes din București. Printre finaliştii ediţiei din acest an s-au aflat şi Florina Nănescu și Andrei Flangea, studenți ai Specializării Jurnalism din cadrul Facultății de Litere a Universității „Ovidius“ din Constanța (UOC), care s-au bucurat de experiența acumulată prin implicarea în workshop-urile organizate în cadrul proiectului.

FB_IMG_1508235405084

Florina Nănescu, studentă în anul II la Jurnalism, a declarat că „proiectul «Ancora» a însemnat deschiderea către comunitatea antreprenorială, și totodată, o învățare continuă”. „Ideea noastră a avut un impact foarte mare, iar experienţa în antreprenoriat social pe care am acumulat-o este extrem de valoroasă. Studenţii la Jurnalism şi chiar şi jurnaliştii experimentaţi, consacraţi trebuie să aibă în vedere faptul că putem influenţa în bine societatea în care trăim şi prin antreprenoriatul social şi că, pentru asta, trebuie să fim foarte conectaţi la realităţile din jur. Deşi nu ne numărăm printre câştigători, pentru noi, experiența în zona antreprenoriatului social este un câştig“, a explicat Florina Nănescu, finalistă a competiției. În ceea ce-l priveşte, Andrei Flangea susţine că este deosebit de important ca tinerii care studiază Ştiinţele comunicării şi care, mai târziu, vor activa în această zonă să-şi dezvolte şi abilităţi în sfera antreprenoriatului social.

Primele trei echipe câștigătoare, calificate în ultima etapă a competiției, desfășurată la nivel internațional, au primit premii în valoare de 1.500 de euro, urmând ca, pe data de 5 noiembrie, să se întâlnească și să concureze cu câștigătorii din alte 20 de țări, în care se derulează proiectul SIA.

Obiectivul proiectului cu care tinerii studenți de la Specializarea Jurnalism au concurat la SIA – de altfel, primii constănțeni care s-au calificat în finală – a constat în deschiderea unei cafenele – atelier în care tinerii instituţionalizaţi să aibă o dublă oportunitate de muncă: una în servicii, alta, în creaţie.

Social Impact Award este o competiţie de idei pentru tinerii care vor să producă o schimbare în societate. Misiunea proiectului SIA este promovarea antreprenoriatului social în rândul tinerilor din Europa Centrală şi de Est. Se adresează tinerilor între 14 și 30 ani, care îşi doresc să rezolve probleme sociale curente într-un mod inovativ, iniţiind proiecte sau chiar organizaţii. 

Pentru înscrierea la SIA, tinerii și-au depus proiectele pe platforma online a organizației, în perioada 25 aprilie – 16 mai, aflând dacă au trecut de această primă etapă pe data de 25 mai.

Anual, ideile participanților pot aborda o serie diversificată de teme: sărăcie, sănătate, educaţie, mediu, energie, tehnologie şi comunicaţii, drepturile omului, discriminare etc.

 

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.