Despre magia comunicării. Specializarea Jurnalism a organizat tradiţionala serbare de Crăciun

Studenţii Specializării Jurnalism din cadrul Facultăţii de Litere a Universităţii „Ovidius” din Constanţa (UOC) au organizat, la începutul acestei săptămâni, tradiţionala serbare de Crăciun. Evenimentul a avut loc în Sala Multimedia 2, acolo unde, respectând obiceiul ultimilor opt ani, a fost împodobit bradul. Serbarea a reunit studenţi din anii I, II şi III, profesori ai specializării şi conducerea Facultăţii de Litere şi a reuşit să aducă, în sala de curs, un strop din magia Crăciunului.

Studenţii jurnalişti au colindat, au cântat la chitară, au recitat versuri inspirate de sărbătorile de iarnă, semnate de poeţi români, şi au vorbit despre povestea cântecelor de Crăciun şi despre primele difuzări ale acestora la radio. De asemenea, au făcut o trecere în revistă ale celor mai semnificative mituri şi ritualuri privind sărbătorile de iarnă, dar au vorbit şi despre importanţa icon-ului Moş Crăciun în publicitate.

În cadrul evenimentului, studenţii de la Jurnalism au prezentat blogul specializării, lansat în urmă cu un an şi jumătate, blog ce reuneşte articole despre toate acţiunile pe care specializarea le-a iniţiat sau la care a luat parte. Totodată, aceştia au prezentat şi noul număr al revistei „Ovidianum”, revista UOC, pe care ei o realizează.

În pragul sărbătorilor de iarnă, studenţii jurnalişti s-au alăturat unei campanii umanitare derulate de Asociaţia Tineretului ONU România – Filiala Constanţa, campanie ce îşi propune să ofere unor familii greu încercate din localitatea Săcele o modestă consolare în pragul Crăciunului. Cu prilejul serbării, studenţii Specializării Jurnalism au donat acestor familii zeci de cadouri constând în haine, jucării şi alimente neperisabile.

Şi fiindcă respectă cu stricteţe tradiţia pe care specializarea a început-o, cu aproape un deceniu în urmă, în sala M2, studenţii jurnalişti au fost, şi ei, Moş Crăciun pentru ei. Mai exact, au organizat, aşa cum fac în fiecare an, o tombolă cu răvaşe Secret Santa, context în care şi-au dăruit între ei cadouri însoţite de cele mai inspirate mesaje. Serbarea de la Jurnalism, organizată în săptămâna de dinaintea Crăciunului, îşi propune să pună studenţii din zona Ştiinţelor comunicării şi într-un context mai puţin formal, dar în care comunicarea rămâne elementul esenţial, fără de care nicio poveste, nicio reţea, niciun sistem nu ar fi posibile.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.