Profesorii şi studenţii Universităţii „Ovidius”, premiaţi în cadrul Galei de Excelenţă în Educaţie şi Cercetare (GALERIE FOTO)

Mădălina SÎRGHI

Universitatea „Ovidius” din Constanța a organizat, la începutul acestei săptămâni, cea de-a patra ediţie a Galei UOC a Excelenţei în Educaţie şi Cercetare. Evenimentul, desfăşurat la Teatrul Naţional de Operă şi Balet Oleg Danovski, a avut ca obiectiv premierea celor mai buni studenţi şi profesori din cadrul Universităţii „Ovidius”. Gazde ale galei au fost, ca în fiecare an, rectorul UOC, prof. univ. dr. Sorin Rugină, alături de cei cinci prorectori ai instituţiei de învăţământ superior: prof. univ. dr. Carmen Maftei, prof. univ. dr. Diane Vancea, prof. univ. dr. Mihai Gîrţu, conf. univ. dr. Liliana Tuţă şi lect. univ. dr. Alexandru Bobe. Noutatea ediţiei din acest an a Galei de Excelenţă în Educaţie şi Cercetare a constat în premierea celor mai buni studenţi de la cele 16 facultăţi din cadrul Universităţii „Ovidius”, care s-au remarcat atât prin rezultate deosebite obţinute la examene, cât şi prin implicarea în diverse proiecte de amploare. S-au acordat peste 50 de premii în educaţie şi cercetare pentru cadre didactice şi studenţi.

Această prezentare necesită JavaScript.

În cadrul ceremoniei de premiere deschisă de Facultatea de Litere au fost distinse cu premiul pentru educaţie prof. univ. dr. Cristina Tamaş, decanul facultăţii, şi cu premiul pentru cercetare conf. univ. dr. Florentina Nicolae, prodecan. Decana Facultăţii de Litere a înmânat premiul pentru excelenţă în educaţie ex aequo studentelor Specializării Jurnalism Stela Mazuru (anul III) şi Florina Nănescu (anul II). Prof. univ. dr. Cristina Tamaş a dedicat premiul său pentru excelenţa în educaţie studenţilor Facultăţii de Litere, dar şi colegilor săi, care formează “un colectiv serios şi riguros care se dedică în totalitate actului educativ”. Conf. univ. dr. Florentina Nicolae, care a primit pentru a doua oară distincţia pentru excelenţă în cercetare, a dedicat premiul profesorilor săi, amintindu-i pe toţi şi, nu în cele din urmă, pe regretaţii  Ştefan Cucu şi Marin Petrişor, cadre universitare ale UOC.

Scurtă prezentare a studentelor Specializării Jurnalism premiate la Gala de Excelenţă a UOC

Stela Mazuru a fost bursier Erasmus la Universitatea Bourgogne din Dijon, Franța (2016-2017),  redactor la ziarul local Ziua de Constanța (2016); publică pe platforma online a Specializării Jurnalism, dar şi la revista Datina, editată de Centrul „Teodor T. Burada”; a fost redactor în cadrul proiectului Tabăra de creație de conținut, organizat de Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării – Universitatea din Bucureşti şi Specializarea Jurnalism a UOC. Stela Mazuru a scris articole pentru revista „Ovidianum” a UOC, realizată de studenţii Specializării Jurnalism. În prezent, este Digital Ambassador la Atelierul Digital Google (Zitec), găzduit de Universitatea „Ovidius” din Constanța.

Florina Nănescu este studentă în anul II la Jurnalism, finalistă în competiţia de antreprenoriat Social Impact Award şi a participat la concursul de antreprenoriat „Ovidius Innovation Center“; a fost  redactor la publicația Ziua de Constanța (2017) şi este membru în echipa redacțională a revistei „Ovidianum”.

A patra ediţie a Galei UOC a Excelenţei în Educaţie şi Cercetare a fost un bun prilej de a reuni profesori şi studenţi care au acelaşi scop: performanţa în educaţie şi cercetare. Potrivit declaraţiilor prof. univ. dr. Sorin Rugină, rectorul UOC, de la an la an sunt tot mai mulţi cei care, la Universitatea “Ovidius”, cred în performanţă. Atmosfera evenimentului a fost caracterizată de emoţie şi entuziasm şi completată cu succes de o serie de momente artistice.

Pentru a vizualiza lista completă a premiaţilor din cadrul celei de-a patra ediţii a Galei UOC a Excelenţei în Educaţie şi Cercetare CLICK AICI!

Mădălina SÎRGHI este studentă în anul II la Specializarea Jurnalism din cadrul Facultăţii de Litere a UOC.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.