Raymond Clarinard şi Iulia Badea Guéritée (Courrier International) – Jurnalişti francezi în ofensiva împotriva fake news

Facultatea de Litere a Universităţii Ovidius” din Constanţa organizează miercuri, 25 aprilie, ora 12.00, în Sala Umberto Eco (Campus, Corp A), un eveniment în cadrul căruia Raymond Clarinard, redactorul-şef adjunct al săptămânalului Courrier International şi Iulia Badea Guéritée, jurnalist român de la aceeaşi publicaţie, vor vorbi despre lupta împotriva ştirilor false în spaţiul UE, despre manipulare şi despre principiile jurnalismului de calitate în contextul conflictului din Ucraina. La eveniment, care reprezintă a V-a ediţie a Conversaţiilor formative organizate de Specializarea Jurnalism, vor participa profesori de la Facultatea de Litere, studenţi şi foşti absolvenţi ai UOC.

Raymond Clarinard, redactorul-şef adjunct al prestigiosului săptămânal francez Courrier International, s-a născut în 1961. Este autorul mai multor romane fantastice, unele dintre acestea având în centru Ucraina, ţară de care este pasionat. Cărţile sale au fost publicate în Franţa, la edituri precum  Héloïse d’Ormesson, Présence ukrainienne şi L’Harmattan. Jurnalistul a scris şi o povestire autobiografică dedicată pasiunii sale pentru România, „Tărâmul făgăduinţei”, apărută în 2017 la editura „Zodia fecioarei” (Piteşti). Romanul „Logodnica neagră”, apărut în Franţa, în 2012, a fost tradus în limba ucraineană („Tempora”, Kiev, 2016) şi va fi lansat şi la Constanţa, pe 25 aprilie, ora 17.00, la Librăria Dorian Gray, în versiunea sa românească, apărută la Editura Libris din Braşov.

Iulia Badea Guéritée, jurnalist de origine română, scrie la săptămânalul Courrier International de 12 ani. De-a lungul timpului, a avut o serie de colaborări cu publicaţii româneşti precum cotidianul Adevărul, revistele Dilema veche şi Revista 22, Historia, Q Magazine şi site-ul Catchy.ro. Iulia Badea Guéritée a fost ofiţerul de presă al Reprezentanţei Comisiei Europene în România. A publicat, la Editura Libris, volumul „Serendipity. Despre România, Europa şi lume”, ce reuneşte o bună parte din analizele, comentariile, interviurile sale, şi a coordonat, alături de Alexandru Ojică, volumul „Dialogul religiilor în Europa unită”.

 

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.