Roxana Murat, absolventă a Specializării Jurnalism UOC, jurnalist Antena 1

Când am pornit pe acest drum, nu am avut habar că va fi unul așa plin de provocări la tot pasul. Eram încă o adolescentă care nu știa exact ce își dorește de la viață când am absolvit. Timp de trei ani, profesorii ne-au “avertizat” că meseria de jurnalist este una căreia trebuie să te dedici cu totul.

La început părea un lucru exagerat. Cei 7 ani petrecuți în televiziune mi-au demonstrat acest lucru din plin. Din fericire, am avut cadre didactice care m-au îndrumat la fiecare pas și m-au ajutat să mă dezvolt armonios pe plan profesional. Am început ca reporter la TV Neptun. În patru ani petrecuți aici, pot spune cu mâna pe inimă că am văzut și trăit experiențe deosebite, cât alții într-o viață. M-am maturizat fără să îmi doresc și am devenit un om mai responsabil, care apreciază mai mult clipa prezentă. Am fost martora unor tragedii care te marchează, dar am trăit și bucurii imense. Aici mi-am văzut pentru prima oară numele la televizor, am simțit primul fior al unui live și am înțeles că meseria de reporter nu are program de lucru. Ești în alertă non-stop și mereu pregătit! În 2015, am trecut la o altă etapă. De la știrile de eveniment, am ajuns să fiu gazda unei emisiune de divertisment, la Antena 1 Constanța.

Aici, a venit a doua provocare a carierei mele. Emisiuni live, în fiecare zi, teme complet diferite. După 7 ani petrecuți în presa locală, a venit momentul să trag linie și să fac bilanțul: am cunoscut oameni minunați, de la care am învățat să fiu un om mai bun, mii de știri și emisiune, dar mai presus de toate, rămân experiențele unice, ce pot fi trăite doar în această meserie.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.