Alina Gâju, absolventă a specializării Jurnalism UOC, redactor șef la ziarul Mesager de Constanța

Înainte de a vă împărtăși experiența mea din presă, trebuie să vă spun că nu am scris acest text pentru a vă convinge să deveniți jurnaliști, căci în opinia mea, meseria de jurnalist nu este pentru oricine, așa cum de altfel nu toți suntem avocați, pompieri sau medici. Meseria de jurnalist are nevoie de PASIUNE, CURIOZITATE, PROFESIONALISM DEDICARE, ONESTITATE, TIMP, FOARTE MULT TIMP, EMOȚIE! Și ar mai fi câteva, dar nu avem așa mult timp la dispoziție J J

Pe mine, CURIOZITATEA, PASIUNEA pentru scris și MOTIVAREA că POT   m-au purtat pe drumul spre jurnalism. În cei trei ani de jurnalism la Universitatea Ovidius, am învățat informațiile de bază, esențiale, mi-am format temelia să spun așa. Și am învățat de la unii dintre cei mai buni profesori în comunicare și mass media pe care îi are Constanța. Și dacă nu am apucat să vă mulțumesc până acum pentru asta, profit și o fac acum! Vă mulțumesc tuturor!

Nu a fost o facultate ușoară – informațiile veneau peste mine ca un bulgăre de zăpadă, iar acesta creștea zi după zi. Și chiar dacă cei trei ani m-au pregătit pentru câmpul de luptă în obținerea informației concrete și corecte, și foarte important în presă…în EXCLUSIVITATE, adevărata luptă a început însă, în momentul în care m-am angajat în redacția știrilor Neptun Tv. Era primul job, iar emoțiile au fost de nedescris. În jurul meu, unii reporteri alergau la editat, la voce, la montaj, alții plecau pe teren. În scurt timp, am intrat și eu în vâltoarea evenimentelor și ușor dar sigur, am devenit un reporter de bază. Am filmat sute de știri, am făcut zeci de stand-up-uri și live-uri, TOATE cu PASIUNE, PROFESIONALISM și MOTIVARE.

După aproximativ 6 ani, drumul meu a luat-o pe o altă rută – a divertismentului, la Antena 1 Constanța. Aici am descoperit o altă lume, o altă viziune, mi-am îmbogățit cunoștințele și am crescut profesional. Am prezentat timp de un an emisiunea matinală – Bună dimineața Constanța – în care spontaneitatea, creativitatea și umorul erau un must have. A fost cel mai frumos an din cei petrecuți în televiziune.

În momentul de față mă dedic fondurilor europene, dar pasiunea pentru jurnalism nu avea cum să dispară, așa că m-am împrietenit și cu presa scrisă și sunt redactor șef la Ziarul Mesager de Constanța, un proiect în continuă dezvoltare.

Nu cred că voi putea renunța vreodată la lumea presei, iar sfatul meu pentru voi este ca niciodată să nu renunțați la ceea ce iubiți, la ceea ce faceți cu pasiune și profesionalism, iar dacă jurnalismul este chemarea voastră – fiți cei mai buni, păstrați-vă coloana vertebrală, pasiunea și emoția.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.