Oana Damian, absolventă a Specializării Jurnalism UOC, redactor ştiri Radio Sky

Sunt în presă de 12 ani, dar nu ştiu cum aş putea să rezum ceva ce a reprezentat viaţa mea în ultimii 12 ani. Este parte din mine, prin toate experienţele interesante pe care le-am trăit. Am început ca reporter la TV Neptun, apoi am fost redactor pe Matinal la acelaşi post de televiziune, am lucrat ca editor la Constanţa TV şi, ulterior, ca producător şi crainic la Litoral TV. În tot acest timp am fost redactor de ştiri şi animator la Radio Sky. Televiziunea şi radioul au fost şi rămân, pentru mine, domeniile mele de suflet. Au întâlnit oameni deosebiţi, am fost pusă în situaţii limită, m-am confruntat cu probleme delicate şi am militat mereu pentru mai bine. Cred în schimbare şi cred într-un viitor în această ţară. Tocmai de aceea am rămas aici cu soţul şi copilul meu, deşi de foarte multe ori am fost tentată să cedez şi să caut oportunităţi în afara graniţelor.

În prezent, lucrez la Radio Sky, scriu şi prezint ştiri. Este un mediu dinamic şi un colectiv deosebit. Din amintiri pot povesti multe. Despre accidente pe care le-am văzut, despre suferinţa victimelor, despre bolnavii din spitale şi neputinţa unui sistem care nu se prea oboseşte să caute speranţa, dar şi despre miracolele medicilor care au făcut diferenţa dintre viaţă şi moarte, despre troiene de jumătate de metru sau despre mersul prin apa de la inundaţii, al cărei nivel trecea de cel al cizmelor din cauciuc. Pot povesti şi despre bucuria copiilor fără părinţi atunci când primesc cadouri de sărbători şi despre adrenalina constănţenilor atunci când participă la diverse spectacole în aer liber. Este o lume plină de culoare, o lume a experienţelor inedite care te formează şi te ajută să te dezvolţi ca individ.

Aş alege mereu această profesie, dacă m-aş putea întoarce în timp. Aş alege mereu Specializarea Jurnalism pentru toate oportunităţile şi pentru toţi oamenii frumoşi care m-au format. Dincolo de cariera în presă, aportul profesorilor în formarea mea ca om se face simţit în deciziile mele de zi cu zi. De la pragmatism la idealism, de la prezentul imediat la impactul viitorului, toate se adună din informaţiile primite în anii de facultate şi pe această cale le mulţumesc doamnelor şi domnilor profesori! Jurnalismul este mai mult decât un job, este un mod de viaţă.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.