Nicoleta Moroianu, absolventă Jurnalism UOC, reporter Antena 1 București

Când am ales sa urmez specializarea “Jurnalism”, la Universitatea Ovidius, știam un lucru cert: îmi doream un job unde sa pot lucra cu drag, sa-mi exprim creativitatea și sa fac mereu lucruri noi (pentru ca nimic nu e mai anost decât rutina). Nu m-am văzut niciodată practicând o meserie doar pentru a-mi plăti facturile, pana la urma…jobul ne ocupa multe ore prețioase din viața, nu-i așa?!

Încă după primele cursuri speram sa “experimentez” jurnalismul sub toate formele lui, de la presa scrisă si online, pana la radio și televiziune.

Pentru televiziune am avut mereu o atracție mai specială. Eram captivata de producțiile tv și in același timp curioasa de procesul prin care un show de succes ajunge in forma finala, cea privită de telespectator.

Și iată-ma cum, prin 2013, imediat ce am terminat Specializarea Jurnalism și eram proaspăt admisă la un program de masterat la FJSC, am nimerit intr-o regie de emisie la Antena 2. Un late night show, in direct… cum poți simți mai bine pulsul evenimentelor dacă nu Live?! 🙂

Aici am rămas, am învățat și am evoluat. După mai bine de un an am fost avansată ca producător: o experiența superba, dar și cu foarte multe responsabilitati.

Au urmat alte proiecte Tv pentru Antena Stars, Kanal D și Antena 1. In fiecare emisiune am aplicat tot ce învățasem pana atunci, dar am acumulam și cunoștințe noi. Parca se completează un puzzle frumos…

In prezent sunt reporter la Antena 1 și ma pregătesc pentru un minunat reality-show ce se va filma in curând in Madagascar.

Cum e munca in televiziune? Frumoasa și plină de satisfacții, dar sunt și lucruri mai puțin plăcute, cum ar fi stresul și faptul ca vei avea mai puțin liber pentru viața personală. Ai ales jurnalismul? Bravo tie! Pregătește-te pentru cea mai frumoasa meserie. Asculta-i pe “veteranii” domeniului,  înarmează-te cu răbdare, fii perseverent, păstrează-ți un vis frumos și muncește sa ajungi unde vrei!

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.