Mădălina Ursu, absolventă a Specializării Jurnalism UOC, Specialist Relații Publice și Comunicare la MyCo Social Media

Am ales Specializarea Jurnalism fără să mă gândesc la alte opțiuni. Mi-am dorit acest lucu încă din copilărie, nu m-am văzut niciodată făcând altceva. Îmi aduc mereu aminte cum o imitam pe Andreea Esca, uitându-mă pe perete (acela fiind prompterul) și prefăcându-mă că citesc știri.

M-am pregătit treptat pentru această meserie, axându-mă mai ales pe partea umanistă încă din școala gimnazială. Am ajuns mai târziu la facultate, loc în care am cunoscut profesori minunați, oameni care m-au învățat tainele jurnalismului. Oameni care m-au îndrumat prin cuvinte și experiență, care m-au întărit ca personalitate și caracter, care au avut încredere în mine, care m-au învățat să privesc corect realitatea și să o înfrunt ca un adevărat jurnalist. Și pe această cale, le mulțumesc!

În timpul facultății am scris articole, am realizat o emisiune la Radio Mamaia, am făcut practică la Radio Constanța, apoi am rămas colaborator acolo pentru o vară. A fost poate cea mai frumoasă experiență trăită în facultate, pentru că am avut ocazia să cunosc alți oameni extraordinari care au avut răbdare să mă învețe de la zero munca unui reporter de radio.

În prezent sunt Specialist Relații Publice și Comunicare la o agenție de marketing online din Constanța. Deși mi-am dorit să ajung în televiziune sau la radio, mi-am dat seama că iubesc mai mult jobul pe care îl am acum. Îl iubesc pentru că fac ceea ce îmi place: scriu lucruri frumoase, corecte și adevărate, interacționez cu oamenii și am lângă mine profesioniști care mă învață în fiecare zi lucruri noi, mă ambiționează, mă ajută să evoluez, cum să am rezultate impecabile, dar mai ales, cum să devin ca ei: o profesionistă!

Așadar, dragi viitori jurnaliști: nu lăsați pe nimeni să vă spulbere visurile! Faceți întotdeauna ceea ce vă place și îndreptați-vă către ceea ce vă doriți! Dacă vă doriți cu adevărat, veți reuși! Și dacă aveți de gând să veniți la Jurnalism UOC, veniți cu încredere! O să cunoașteți profesori minunați de la care veți avea multe de învățat!

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.