Studenții Specializării Jurnalism din cadrul UOC, distinști cu premii la Sesiunea națională de comunicări științifice organizată de FJSC

Alina MARIN

Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării (FJSC) din cadrul Universității din București a organizat, în perioada 24-25 mai, cea de-a treia ediție a sesiunii de comunicări științifice „Jurnalism și comunicare. Între tradiție și inovație”. Evenimentul a suscitat, și în acest an, interesul studenților Specializării Jurnalism din cadrul Facultății de Litere a Universității „Ovidius” (UOC), care s-au numărat printre participanții la sesiune. Este vorba despre Sara Trajcevska (anul II), Florina Nănescu, Petruț Iacob, Lavinia Oprea, Mădălina Sîrghi și Alina Marin, studenți în anul III.

 

 

Această prezentare necesită JavaScript.

Pe parcursul a două zile, studenții ovidieni și-au prezentat propriile cercetări științifice realizate sub îndrumarea profesorilor coordonatori. Interesul lor pentru cercetare a variat de la teme precum Derapaje informaționale în mediul online (Lavinia Oprea), Jurnalismul de investigație și regimurile politice (Petruț Iacob), Tinerii din Veles, Macedonia, şi fenomenul „fake news” (Sara Trajcevska), la teme precum Instituționalizarea profesiei de jurnalist la nivel local (Florina Nănescu), De la format la practici profesionale; Studiu autoetnografic Kiss Fm Constanța (Mădălina Sîrghi), Aplicarea conceptului de „distanță față de putere” în contextul fluxurilor de comunicare internă în cadrul Departamentului de Relații Pulblice al Universității „Ovidius” din Constanța (Alina Marin).

Studenții Specializării Jurnalism din cadrul UOC nu au fost singurii participanți la eveniment. Aceștia au prezentat lucrări alături de studenții FJSC și de studenții Universității „Transivania” din Brașov.

La sesiunea de comunicări au participat și cadre universitare: prof. univ. dr. habil. Camelia Cmeciu, conf. univ. dr. Raluca Petre, lect. univ. dr. Camelia Cusnir  și asist. univ. drd. Valentin Vanghelescu. Prima zi a sesiunii de comunicări științifice a fost moderată de prof. univ. dr. habil. Camelia Cmeciu și drd. Gelu Olivian Tudose, iar în cea de-a doua zi, de drd. Aura Martiniuc și drd. Andreea Drăgan.

Cea de-a treia ediție a sesiunii de comunicări științifice „Jurnalism și comunicare. Între tradiție și inovație” s-a încheiat cu premii. Trei dintre studenții Specializării Jurnalism – UOC au reușit să obțină distincții: Florina Nănescu a obținut premiul I, Sara Trajcevska – premiul II, iar Petruț Iacob, premiul III. Abordările studenţilor jurnaliști de la UOC au generat, în cadrul sesiunii de comunicări, o serie de discuţii inspiraționale, constructive şi dezbateri extrem de interesante.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.