Cristina Maidanu și Marina Luchian, studente ale Programului Jurnalism UOC aflate într-o mobilitate ERASMUS+ la Universitatea Bourgogne, Franța, ne împărtășesc câteva gânduri din timpul pandemiei

Această prezentare necesită JavaScript.

Cristina Maidanu și Marina Luchian din Republica Moldova, studente la Specializarea Jurnalism UOC, sunt plecate în Franța, la Universitatea Bourgogne, Dijon, prin programul Erasmus. Studentele noastre nu au reușit încă să se întoarcă acasă, dar intră online, la cursuri, alături de colegii lor de la Specializarea Jurnalism din Constanța. Ne bucurăm să ne vedem virtual în fiecare săptămână și sperăm, cât mai curând, într-o revedere la Multimedia 2. Iată câteva din mărturisirile lor:

Cristina Maidanu:
„Nu cred că un student Erasmus şi-ar fi dorit vreodată o astfel de experienţă. Totul s-a întâmplat foarte repede, nu ştiam dacă ni se întrerupe sau nu mobilitatea, dacă trebuie să plecăm sau să rămânem în Franţa. Ni s-a propus opţiunea de a abandona programul, dar am muncit mult ca să ajungem aici şi, în plus, urma deja să intrăm în sesiunea de examene. În următoarele 2-3 zile s-au anulat zborurile spre Republica Moldova şi România. În acest moment,  singura opţiune de a ne întoarce acasă ar fi prin cursele charter, organizate de către autorităţile din Republica Moldova, dar asta ar însemna să ne supunem unui risc major.”

Marina Luchian:

„Momentan ne pregătim pentru a  susţine examenele din Franţa, însă ne-am gândit că ar fi o oportunitate  să participăm şi la cursurile online din România. Chiar dacă situaţia este destul de complicată, încercăm să găsim un echilibru, iar deciziile pe care urmează să le luăm trebuie bine gândite. Nu ştim ce urmează să se întâmple, însă noi nu ne-am izolat de educaţie şi ne continuăm activitatea didactică din ambele ţări prin intermediul platformelor de comunicare online.”

 

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.