UOC dă startul înscrierilor pentru Tabăra de creație de fotojurnalism, acțiune derulată în cadrul proiectului „Constanța, Capitala tineretului din România”

Specializarea JURNALISM din cadrul Facultății de Litere a Universității „Ovidius” din Constanța (UOC) anunță, astăzi, începerea înscrierilor pentru Tabăra de creație de fotojurnalism, acțiune derulată în cadrul proiectului „Constanța, Capitala tineretului din România”, ediția 2020-2021. Tabăra de fotojurnalism se află la prima ediție, este organizată la inițiativa Facultății de Litere a UOC și se va desfășura în perioada 1-3 mai. Evenimentul este dedicat elevilor din clasele a XII-a din regiunea de sud-est a României, iar perioada de înscriere online este 10 martie-10 aprilie. Tinerii interesați de acest proiect pot aplica AICI.

Afis Tabara Fotojurnalism rvz

 

Timp de trei zile, atât cât va dura această tabără, elevii din clasele a XII-a vor învăța tehnici de fotojurnalism, le vor aplica și vor primi recunoaștere pentru contribuția lor la imortalizarea în imagini jurnalistice a lansării evenimentului „Constanța, Capitala Tineretului”. În această ordine de idei, trebuie menționat că tabăra de fotojurnalism se suprapune perfect lansării oficiale a evenimentelor grupate sub egida titlului „Constanța, Capitala tineretului”. Astfel, pe 2 mai, elevii vor merge pe teren, în Constanța, și vor surprinde în imagini, conform viziunii proprii, momente memorabile din ziua lansării proiectului „Constanța, Capitala tineretului”.

Cea de-a treia zi a taberei de creație, 3 mai, este și Ziua Mondială a Libertății Presei. În acest context, elevii vor participa la un work-shop în care vor discuta pe marginea fotografiilor realizate din perspectiva relevanței lor jurnalistice, a valorii documentare și a calității estetice. Cele mai reușite fotografii vor fi selectate, expuse, popularizate în media și de către partenerii proiectului și vor deveni parte a imortalizării Constanței în calitate de capitală a tineretului.

Grupul țintă al acestei tabere de fotojurnalism sunt  35 de elevi din clasele a XII-a.

Tabăra de creație de fotojurnalism este finanțată de Ministerul Educației și Cercetări, ca activitate extracuriculară.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.