Jurnal de studenție din izolare – Carla Preoteasa, studentă în anul II la Specializarea Jurnalism

Este a douăzecea zi pe care o petrec acasă, în izolare. În ciuda alarmei care vibra încă de la ora 8:00, am decis să-mi prelungesc somnul cu încă două ore, trezindu-mă, deci, la 10:00. Mi-am început ziua cu câteva exerciții de sport și yoga. Mi-am savurat cafeaua în pat, cu geamul larg deschis, bucurându-mă de singurul aer curat de care am parte în perioada aceasta. Mi-am deschis laptop-ul, așteptând inspirația. Ziua de azi a fost destul de agitată, pentru că am încercat alături de colega mea, Lorena Popa, să aducem platoul de televiziune în casele noastre. Pentru cei care nu știu, în urmă cu puțin timp am debutat în televiziune alături de Lorena cu emisiunea #Joia Tineretului, o emisiune cu și despre studenți. Astfel, am încercat să improvizez un platou de televiziune chiar la mine acasă. Am reorganizat alături de mama fiecare colț al camerei mele, iar două ore mai târziu ne-am declarat foarte mulțumite de rezultat. Am realizat cel mai rapid machiaj din viața mea și am ales o ținută formală și totuși comodă. M-am bucurat de minutele de răsfăț pentru că după aproape 20 de zile am reușit să mă desprind de pijamalele mele, cele mai bune prietene în perioada aceasta.

Această prezentare necesită JavaScript.

Astăzi am filmat, alături de Lorena, câteva intervenții pentru a crea o legătură între materialele video deja filmate înainte de apariția acestui haos. Mi-a mai rămas ceva timp liber până la începerea filmării, așa că am vrut să îmi revăd colegii. Am participat la seminarul „Metodologia cercetării în științele sociale” cu domnul profesor Valentin Vanghelescu. Deși mă întristează și mă sperie situația actuală, timpul petrecut acasă m-a făcut să devin și mai productivă și responsabilă în ceea ce privește facultatea, iar cursurile online mi se par cea mai bună idee în contextul actual. Chiar dacă această perioadă poate să pară un fel de vacanță primită prea devreme, doar pare, fiindcă în realitate nu este așa. Niciun student nu ar trebui să renunțe la cursuri, seminarii sau, mai bine spus, la educație. Este destul de simplu: pornim unul dintre device-urile preferate, accesăm platformele Skype sau Webex, iar cursul poate începe. Trebuie să recunosc, totuși, că îmi lipsește atmosfera din sala Multimedia2 și, bineînțeles, îmi lipsesc oamenii care creează acea atmosferă plăcută.

Am început filmarea. Motanul meu Oliver este foarte interesat de ceea ce se întâmplă și, în semn de susținere (sper eu), a ales să moțăie pe unul dintre cele mai comode obiecte din casă: trepiedul camerei. Două ore mai târziu, după hohote de râs și bâlbâieli, am reușit să terminăm filmarea din platoul nostru reinterpretat. Îmi voi incheia seara cu o porție generoasă de noodles cu legume și cartea pe care o savurez în prezent. În perioada aceasta am descoperit că Guillaume Musso este unul dintre scriitori mei preferați.

P.S: Pentru că tot stăm acasă, joia, de la 18:30, vă invit să urmăriți emisiunea #Joia Tineretului pe Dobrogea Tv sau online, pe pagina de Facebook a emisiunii.

 

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.