Studenții Specializării Jurnalism din cadrul UOC au participat, online, la a IV-a ediție a Sesiunii științifice „Jurnalism și comunicare. Între tradiție și inovație” organizată de FJSC – Universitatea din București

Studenții Specializării JURNALISM din cadrul Facultății de Litere a Universității „Ovidius” din Constanța au participat, la finalul săptămânii trecute, la a IV-a ediție a Sesiunii științifice naționale a studenților „Jurnalism și comunicare. Între tradiție și inovație” organizată de Facultatea de Jurnalism și Științele comunicării (FJSC) – Universitatea din București. A devenit o tradiție pentru studenții jurnaliști de la UOC să participe la acest eveniment dedicat lor, manifestarea științifică oferindu-le posibilitatea unui schimb autentic de idei, a unei dezbateri, a unei argumentări cu sens. Studenții constănțeni au prezentat comunicări științifice alături de studenți ai FJSC, ai Facultății de Litere – Universitatea din București și ai Facultății de Sociologie și Comunicare – Universitatea „Transilvania” din Brașov.

Această prezentare necesită JavaScript.

 

Chiar dacă, dat fiind contextul pandemiei, sesiunea de comunicări studențești s-a desfășurat, anul acesta, în regim online, anume pe Google Meet, evenimentul a avut aceeași rigoare științifică. De menționat este faptul că sesiunea s-a derulat pe trei secțiuni și anume: Mass-media, Comunicarea organizațională și Studii culturale. Studenții Specializării Jurnalism din cadrul UOC care au participat, anul acesta, la sesiunea FJSC sunt în anul III de studiu. Este vorba despre Gabriel Iacob, care a prezentat lucrarea „Informație și umor în formate Late-Night Show din SUA și România”, despre Ioana Ioniță, care a participat la eveniment cu lucrarea „Dezinformare sau fakenews prin conturile false din comunicarea online”, Sara Trajchevska – „Economia știrilor false și tinerii din Veles, Macedonia”, Ana Sajin – „Dezinformare pe timp de criză. Studiu de caz: Pandemia de coronavirus în spațiul mediatic din Republica Moldova”, Diana Maximiuc – Transparența comunicării la nivelul administrației publice locale. Primăria Crucea, Constanța”, Andriana Cotorobai – „Moda ca mijloc de definire a identității și reprezentarea icon-ului în mass-media” și Alexandra Constantin – „Biblioteca, o resursă pentru comunitate”.

Moderatori ai sesiunii de comunicări științifice studențești „Jurnalism și comunicare. Între tradiție și inovație” au fost prof. univ. dr. Camelia Cmeciu și lect. univ. dr. Camelia Cușnir de la FJSC, iar profesori coordonatori ai studenților ovidieni au fost conf. univ. dr. Raluca Petre, lect. univ. dr. Mariana Tocia, lect. univ. dr. Ada Codău și asist. univ. drd. Valentin Vanghelescu.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.