Cristina Sîmbeteanu, absolventă a Specializării Jurnalism UOC, promoția 2010, Specialist Informare și Relații Publice – Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale

Am știut dintotdeauna că voi deveni jurnalist, dar, recunosc, n-am anticipat orizontul infinit de cunoaștere și de posibilități pe care această profesie îl poate deschide până când nu am experimentat asta pe propria piele. Anul acesta se împlinesc 10 ani de când am devenit jurnalist cu acte în regulă. Cea mai mare parte a carierei mele am trăit-o în redacțiile unora dintre cele mai serioase și relevante instituții media din Constanța. Pot spune că le-am făcut pe toate: presă scrisă, televiziune, radio, iar acum gestionez imaginea publică a unei instituții de învățământ postliceal militar.

În 10 ani, am acumulat o experiență consistentă în domeniul media, fapt care m-a și propulsat în rândul puținilor „aleși“ să facă parte din echipa de relaționiști din Armata României. Sunt o norocoasă! Profesional, până în acest moment, mi-am atins toate obiectivele, iar în mare măsură, datorez realizările mele competențelor pe care le-am deprins în cei trei ani de facultate la Specializarea Jurnalism.

Jurnalismul nu este sinonim cu literatura și, contrar aparențelor, nu te naști un bun comunicator, ci devii astfel în urma unor eforturi susținute. Comunicarea este un domeniu extrem de ofertant, care se reinventează în permanență și care îți permite să evoluezi odată cu el.

Facultatea mi-a oferit toate instrumentele necesare pentru a porni pe drumul integrității în profesia de jurnalist. Pot spune că, 10 ani mai târziu, încă pun în aplicare, zi de zi, lucrurile învățate de la profesorii mei. Sunt un om împlinit din punct de vedere profesional. Calea pe care am ales-o deschide, în permanență, noi și noi oportunități în cele mai neașteptate direcții. Dacă ar fi s-o iau de la capăt în carieră, aș face exact aceleași alegeri, iar admiterea la Specializarea Jurnalism sigur ar fi una dintre ele!

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.