În urmă cu 18 ani, când deveneam studentă la Specializarea Jurnalism a Facultății de Litere din cadrul Universității „Ovidius“, pășeam pe un drum total nou. Aveam emoții multe, dar nu și așteptări, pentru că nu mi-am creat scenarii, ci mi-am propus să mă las surprinsă. Și am fost. Am învățat multe. Am învățat să văd ce se află în spatele cuvintelor, să nu cad în capcanele discursului, să caut esențialul, să fiu concisă.
Îmi aduc și acum aminte cu nostalgie și cu mare drag de cursul din anul I al regretatei Aida Todi, „Corectitudine și greșeală”, despre cursurile susținute cu o energie nemaiîntâlnită de doamna profesoară Ana Maria Munteanu, de doamna profesoară Sandina Vasile, cu care am studiat modelul presei francezei și argumentație și care mi-a fost și coordonator al lucrării de licență, dar și de seminariile exigentei Raluca Petre, de implicarea sa, precum și de sistemul său ingenios de notare a prezenței. Îmi aduc aminte de lecturi esențiale, de Giddens, Barthes, Sebeok și Umberto Eco (semiotica a jucat pentru mine un rol special, ajutându-mă să văd dincolo de cuvinte).
Cei patru ani au trecut, iar în vara lui 2006 am devenit absolventă. Din octombrie 2006 am pășit pe un alt drum cu alte provocări, ca reporter pe domeniul Cultură în două redacții constănțene, până în mai 2018.
Am cunoscut, din această poziție, personalități ale culturii naționale și chiar internaționale: scriitori, artiști lirici, artiști instrumentiști, actori, regizori, scenografi, artiști plastici, secretari literari, profesori universitari, cercetători. Oameni frumoși, talentați, merituoși, unii prea modești, iar câțiva poate prea orgolioși. Cu unii dintre ei am legat frumoase prietenii.
Nu am renunțat la presa scrisă nici în mai 2018, când am încheiat colaborarea cu ziarul la care debutasem în 2006, pentru că, în aceeași lună, am lansat site-ul culturaconstanta.ro, care reprezintă modul meu de a mulțumi oamenilor de cultură din Constanța care nu abdică nicicând de la crezul lor artistic, chiar și atunci când condițiile nu le sunt favorabile. Cercetarea pe care o desfășor în prezent în cadrul Școlii Doctorale de Științe Umaniste a Universității „Ovidius“ le este dedicată, într-o anumită măsură, tot lor, din dorința de a le face cunoscute realizările, eforturile și neajunsurile.
