Șase studente la Jurnalism au reprezentat UOC la Conferința națională a studenților în Științele Comunicării

Mădălina JACOTĂ

Facultatea de Jurnalism și Științele comunicării (FJSC) din cadrul Universității din București a organizat, la finalul săptămânii trecute, o nouă ediție a Sesiunii științifice naționale a studenților „Jurnalism și comunicare. Între tradiție și inovație”. Evenimentul a ajuns la a V-a ediție și a reunit, și în acest an, alături de studenții FJSC, studenți de la Universitatea „Ovidius” din Constanța (Specializarea Jurnalism – Facultatea de Litere), de la Universitatea „Transilvania” din Brașov (Facultatea de Sociologie și Comunicare) și, pentru prima dată anul acesta, și studenți de la Facultatea de Istorie și Filosofie din cadrul Universității „Babeș-Bobyai” din Cluj.

Conferința dedicată studenților a debutat, în acest an, cu secțiunea „Aspecte ale comunicării în timpul pandemiei”, în cadrul căreia au fost prezentate lucrările ale căror ipoteze porneau de la contextul actual: pandemia de coronavirus. Au urmat, apoi, panelurile „Social media – influenceri”, „Comunicare politică” și „Comunicare organizațională”. La fel ca anul trecut, Sesiunea națională de comunicări organizată de FJSC s-a desfășurat în regim online, pe platforma Google Meet, unde studenții au fost prezenți în număr mare. Studenții ovidieni care au participat la ediția 2021 a evenimentului științific sunt în an terminal, urmând ca luna următoare să susțină examenul de licență. 

În ceea ce îi privește pe îndrumătorii studenților UOC participanți la cea de-a V-a ediție a Sesiunii științifice naționale „Jurnalism și comunicare. Între tradiție și inovație”, aceștia sunt conf. univ. dr. Raluca Petre, coordonatorul programului masteral Relații publice și comunicare interculturală, și de lect. univ. dr. Mariana Bafană, coordonatorul Specializării Jurnalism din cadrul Facultății de Litere a UOC. Cristina Croitoru este studentă la Specializarea Jurnalism și a prezentat, în contextul sesiunii științifice, lucrarea intitulată „Comunicarea politică online în timpul campaniei electorale din Constanța”, în panelul „Comunicare politică”. La secțiunea „Comunicare organizațională” au prezentat cercetările lor Larisa VoineaSocial media marketing și capitalul de brand pe Instagram. Studiu de caz: analiza brand-ului L’Oréal” și Isabela Gîtman – „Strategii de promovare pe Instagram. Studiu de caz: analiză comparativă între brand-urile Nivea și Farmec Gerovital”. Cele trei studente sunt coordonate de lect. univ. dr. Mariana Bafană.

Studentele ale căror lucrări de licență sunt coordonate de conf. univ. dr. Raluca Petre și care au participat la Sesiunea națională din acest an sunt: Cristina Maidanu„Evoluția organizațiilor nonguvernamentale studențești la nivel local. Strategii de comunicare ale acestora”, Mădălina Jacotă„Managementul informației în media. Studiu contrastiv al anchetelor jurnalistice” și Carla Preoteasa„Producția de televiziune și formatele TV pentru tineri”, cu mențiunea că lucrarea acesteia este în cotutelă, cel de-al doilea îndrumător fiind dr. Adelina Tocitu. Cele trei studente și-au prezentat lucrările în panelul „Comunicare organizațională”.

Prof. univ. dr. Camelia Cmeciu de la FJSC a făcut parte din comitetul de organizare al evenimentului științific, fiind, în același timp, unul dintre profesorii coordonatori ai sesiunii de anul acesta, alături de lect. univ. dr. Camelia Cușnir și lect. univ. dr. Anca Anton de la Universitatea din București.

La sfârșitul sesiunii de comunicări științifice, studenții participanți au fost invitați la evenimentul de lansare a manualului UNESCO pentru educație media și învățământ jurnalistic „Jurnalism, fake-news & dezinformare”.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.