Simona Luca, Online Marketing Specialist la Evercloud, le-a vorbit studenților de la Științele comunicării despre provocările publicității online, într-o nouă ediție a Conversațiilor formative

Echipa de la Științele comunicării din cadrul Universității „Ovidius” din Constanța a organizat, la finalul săptămânii trecute, un nou eveniment din seria „Conversațiilor formative”. După întâlniri cu specialiști din domeniul televiziunii și al radioului, de data aceasta, invitatul a fost din zona de publicitate. Este vorba despre Simona Luca, Online Marketing Specialist la agenția Evercloud. Simona Luca este absolventă a Specializării Jurnalism din cadrul UOC, promoția 2007, și a programului masteral „Publicitate și reclamă” de la Școala Națională de Studii Politice și Administrative Bucureşti. Evenimentul a avut loc în mediul online, pe platforma Microsoft Teams, şi a fost moderat de lect. univ. dr. Ada Codău. Alături de aceasta, în cadrul întâlnirii au fost lect. univ. dr. Mariana Bafană, coordonatorul Specializării Jurnalism, conf. univ. dr. Raluca Petre, coordonatorul programului de master Relații publice și dezvoltare interculturală, asist. univ. drd. Valentin Vanghelescu, dar şi numeroși studenți și masteranzi de la Științele comunicării.

Activând, în prezent, la Evercloud (Constanța), în calitate de Online Marketing Specialist, Simona Luca se poate mândri cu o experienţă în domeniul publicităţii de peste un deceniu. Aceasta și-a început activitatea încă din anul 2007 și a experimentat, de-a lungul timpului, mai multe tipuri de publicitate. La debutul carierei sale, a lucrat la agenţia Mediascope Bucureşti în calitate de copywriter pentru campanii de BTL și outdoor. Ulterior, s-a ocupat de publicitate şi marketing online la agenția Evonomix. De patru ani îşi desfăşoară activitatea profesională la Evercloud, o agenţie IT şi online in-house, în cadrul căreia s-a specializat pe publicitatea online.

Simona Luca a vorbit, în contextul întâlnirii, despre tipurile de publicitate și în special despre influncer marketing, despre cum funcţionează acesta: „Utilizatorii, potenţialii clienţi se orientează din ce în ce mai mult către recomandările influencer-ilor. Influencer marketing înseamnă o serie de acţiuni care au în prim-plan un influencer, care, prin canalele sale de comunicare, transmite într-un mod creativ nişei sale mesajele brandurilor cu care colaborează”, a declarat aceasta. Specialista în publicitate nu a ezitat să povestească şi despre faptul că a lucrat cu brand-uri renumite atât la nivel naţional, cât şi internaţional.

Un subiect abordat în cadrul acestei ediții a „Conversațiilor formative” a fost legat de alegerea  corectă a celor pe care o agenție de publicitate îi selectează pentru a fi imaginea unei campanii: Atunci când facem strategia unei campanii de online marketing avem în minte publicul ţintă şi produsul pe care îl promovăm, dar şi bugetul alocat pentru acest tip de marketing. În funcție de aceste trei aspecte, facem un research al celor mai potriviți influenceri și propunem clientului un shortlist de 3-5 persoane”, a explicat Simona Luca.

Conținutul de calitate, o condiție a succesului

Totodată, Online Marketing Specialistul de Evercloud a vorbit despre tipurile de influenceri: Mid-tire şi micro influencerii sunt autentici, creează conţinut foto/video de calitate, la costuri reduse. Uneori acceptă şi campanii în variantă barter, însă răspund greu la mesaje. Din acest motiv, trebuie contactaţi cu mult timp înaintea lansării unei campanii. Macro şi mega influencerii au un public mare, de peste 1 million de followeri, fiind ideali pentru campaniile de brand awareness şi pentru brandurile mari. Endorsment-ul cu vedete creează imaginea unui brand puternic, este un tip de campanie ce se practică de mult timp în print sau pe TV”.

Actual şi deosebit de atractiv pentru tineri, subiectul  aceastei ediții din cadrul „Conversațiilor formative” a stârnit un interes sporit în rândul studenţilor de la Specializarea Jurnalism și de la programul masteral Relații publice și dezvoltare interculturală. Aceştia şi-au dorit să afle de la invitată atât dificultăţile de care s-a lovit de-a lungul carierei sale, cît și informații despre cele mai reuşite proiecte în care a fost implicată. În acest sens, Simona Luca a fost întrebată dacă au existat și campanii care nu au decurs conform așteptărilor. „Au existat situaţii în care nu a mers totul aşa cum era planificat. Pot exista campanii cu bugete mari sub media așteptărilor”, a mărturisit specialista în publicitate.Simona Luca a ținut să atragă atenția asupra faptului că, în domeniul publicității online, trebuie să înveți constant, trebuie să te adaptezi mereu, procesul de acumulare de cunoaștere nefiind considerat niciodată încheiat. Una dintre concluziile evenimentului de la Științele comunicării a fost aceea că, indiferent de trend-uri, conținutul de calitate rămâne o condiție a succesului în publicitate. Nu mai puțin important, susține Simona Luca, discernământul specialistului în publicitate este cel care face diferența între campanii reușite și altele mai puțin reușite, indiferent de tipul de aplicație în vogă la un anumit moment.







Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.