Opt studenți la Jurnalism iau parte la concursul de antreprenoriat studențesc EDU TECH SOLUTION TEAM al Universității „Ovidius” din Constanța

Universitatea „Ovidius” din Constanța organizează, și în acest an, competiția studențească de antreprenoriat Edu Tech Solutions Team în perioada octombrie-decembrie 2021. Aceasta se află la cea de a cincea ediție, a devenit o tradiție universitară și a antrenat, până în prezent, aproape o mie de studenți și câteva zeci de mentori din mediul privat, cel universitar, precum și sponsori. Unele dintre ideile de afaceri au devenit start-up-uri de succes.

Premiile sunt consistente, 6.000 de lei pentru locul întâi, 5.000 de lei pentru locul al II-lea, respectiv 3.000 de lei pentru locul al III-lea, conform inițiatorului proiectului, lect.univ.dr. Costin Șorici, de la Facultatea de Științe Economice. Fondul total de premiere este de 12.000 de lei, conform directorului de proiect, conf.univ.dr. Dragoș Sburlan, de la Facultatea de Matematică și Informatică. Și alte echipe vor beneficia de premii direct de la colaboratori și sponsori ai proiectului din mediul privat.

În cadrul proiectului, la ediția din acest an, au fost formate 13 echipe de la nouă facultăți, ce au intrat în competiția de dezvoltare de idei antreprenoriale inovative și utile la nivel regional.  Studenții lucrează în echipe mixte, ideea de bază fiind combinarea competențelor diverse care se formează la: Facultatea de Litere, Facultatea de Drept și Științe Administrative, Facultatea de Matematică și Informatică, Facultatea de Științe Economice, Facultatea de Psihologie și Științele Educației, Facultatea de Arte, Facultatea de Inginerie Mecanică, Industrială și Maritimă și, nu în ultimul rând, Facultatea de Medicină. Echipele lucrează alături de mentori din mediul privat și din mediul universitar pentru a realiza un model de afacere, ce va fi jurizat în data de 3 decembrie.

Concursul s-a lansat în luna octombrie, iar echipele au la dispoziție două luni pentru ca împreună cu mentorii din universitate și cei din mediul privat să dezvolte un plan coerent de lansare pe piață a unui produs sau serviciu inovativ. Ideile care se dezvoltă în acest an sunt diverse: aplicație care ajută turiștii să își organizeze traseul, un sistem de irigații inteligent, o sală de fitness deschisă și noaptea, un proiect de aspirare a deșeurilor în subteran, o mașinărie ecologică de colectare a deșeurilor și de control al creșterii excesive a plantelor acvatice și așa mai departe.

Anul acesta,  opt studenți la Specializarea Jurnalism, Facultatea de Litere, au ales să ia parte la acest concurs: Adrian Anton, Andrei Ciobanu, Alexandra Ferariu, Ana-Maria Huzum, Maria Năstase, Ozana Oprică, Alexandra Plopeanu, Georgiana Timofte. Aceștia reprezintă cu onoare domeniul Științe ale comunicării în echipele din care fac parte. Studenții la Jurnalism din anul I ne împărtășesc cu entuziasm experiența lor în acest proiect:

Adrian Anton: „Pentru mine este o experiență foarte frumoasă, nemaiîntâlnită, pe care mi-o voi aminti și după facultate. Am deprins lucruri utile care, cred eu, mă vor ajuta și în viitor.”

Ozana Oprică: „Participarea în cadrul acestui proiect de antreprenoriat m-a ajutat foarte mult în dezvoltarea mea personală deoarece mi-a demonstrat necesitatea de a înțelege sensul unor elemente specifice unor începuturi administrative, care mă vor ghida în viitorul meu.”

Alexandra Plopeanu: „Dacă până acum am avut doar partea de «teorie», acum am trăit pe pielea mea ce înseamnă a fi un adevărat antreprenor și felul în care este corect să lucrezi împreună cu echipa din care faci parte. Este o experiență unică și o recomand tuturor!”

Andrei Ciobanu: „Am ales să particip la acest proiect deoarece consider că am de învățat  foarte multe și este o experiență unică.”

Alexandra Ferariu: „Acest concurs este o oportunitate pentru mine de a ieși din zona mea de confort și de a lua parte la o idee de a moderniza societatea/un oraș. Această profesie de antreprenor ajută pe oricine, indiferent ce ne dorim să devenim. Mă dezvolt și pe această parte, de carieră.”

Năstase Maria: „Pentru mine acest concurs înseamnă o motivație, un proiect care mă ajută să mă dezvolt și o experiență minunată de unde învăț multe lucruri noi.”

Ana-Maria Huzum: „Această experiență mă ajută să mă dezvolt personal, nu doar pentru o echipă. Mă ajută să socializez cu persoanele și să fiu mai deschisă. În general sunt introvertită și acest proiect mă face să trec peste barierele izolării.”

Georgiana Timofte: „Mă bucur că am posibilitatea de a participa la acest concurs. Este o experiență din care am multe de învățat și care consider că mă va ajuta pe viitor.”

Le urăm succes tuturor participanților și le dorim să nu cheltuie banii din premii, ci să îi investească pentru ca ideile de azi să devină afacerile de succes de mâine ce vor ajuta la dezvoltarea armonioasă a regiunii noastre!

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.