A absolvit prima promoție a programului de studii masterale Relații publice și dezvoltare interculturală de la UOC

Prima promoție a programului de studii masterale Relații publice și dezvoltare interculturală din cadrul Universității „Ovidius” din Constanța  a avut, astăzi, ceremonia de absolvire. Evenimentul a avut loc în Sala Umberto Eco din campusul UOC și a reunit, pe lângă absolvenții tuturor programelor de studii masterale, profesori, prieteni, părinți, cu toții vizibil emoționați de semnificația acestei zile.

Conf.univ.dr. Raluca Petre, coordonatoarea programului Relații publice și dezvoltare interculturală, a declarat: „Mărturisesc că nu știam dacă vom reuși să fondăm acest masterat, nu știam dacă vom reuși să o scoatem la capăt, dacă va avea cineva încredere în noi. Am reușit!”. Programul de studii masterale în domeniul relațiilor publice este singurul astfel de program la o universitate de stat din zona de sud-est a României și are ca obiectiv formarea de profesioniști în relații publice, atât de necesari în plan local și național. De altfel, conf.univ.dr. Raluca Petre a pus accentul, în discursul său, pe nevoia de profesionalizare a celor care activează în acest domeniu, menționând și că are încredere că alături de profesioniști, dialogul constructiv, cooperarea vor reuși să schimbe în bine comunitatea în care trăim.

Alături de Raluca Petre au fost și ceilalți membri ai echipei de la Științe ale comunicării UOC: lect.univ.dr. Mariana Bafană, coordonatoarea Specializării Jurnalism, lect.univ.dr. Ada Codău și lect.univ.dr. Valentin Vanghelescu.

Prezentă la eveniment, lect.univ.dr. Mariana Bafană a declarat: „Îmi exprim bucuria să felicităm, astăzi, prima promoție a Masteratului de Relații publice și dezvoltare interculturală! Dragi absolvenți, vă mulțumim pentru încrederea acordată programului nostru. Sunteți deschizători de drumuri pentru generațiile ce vor urma și să nu uitați că o carieră solidă și un capital de imagine se construiesc în timp, cu perseverență, muncă și responsabilitate. Așadar, nu uitați de principiile etice! Iar dacă aveți dileme sau vă putem ajuta, știți unde să ne găsiți: la M2!”.

De asemenea, lect.univ.dr. Ada Codău a declarat: „A fost prima data când am predat la un program de master și recunosc ca am avut mari emoții. Acum, după doi ani, pot spune că a fost o onoare și o bucurie. Mult succes absolvenților în tot ce își propun!”.

„Experiența mea cu prima promoție MRPDI a fost scurtă, dar intensă, din care consider că am învățat împreună. Oriunde v-ar duce destinul, să faceți totul din inimă și, dacă veți avea ocazia, să aveți curajul de a fi deschizători de drumuri.”, a afirmat lect.univ.dr. Valentin Vanghelescu.

În contextul evenimentului, conf.univ.dr. Alina Buzatu, decanul Facultății de Litere, a declarat: „Studiile sunt o busolă de care trebuie să ne folosim pentru a naviga pe mările incerte ale vieții. Profesorii voștri v-au înmânat această busolă pe care să o folosiți cu înțelepciune. Străbateți mișcătoarele cărări ale vieții cu seninătate, încredere și curaj!”.

La rândul său, conf.univ.dr. Ileana Jitaru, prodecanul Facultății de Litere, a avut un mesaj pentru absolvenți: „Vă doresc drumuri deschise, intuiție, înțelepciune, alegeri și confirmări în plan spiritual, sufletesc, în viața profesională și de familie! Vă doresc curiozitatea de a afla mai mult și pasiune!”.

Felicitări primei promoții a programului de studii masterale Relații publice și dezvoltare interculturală! Succes la susținerea lucrării de disertație! Să fiți sănătoși și să aveți aripi pentru a putea zbura!

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.