Membri ai echipei Științe ale comunicării din cadrul UOC, prezenți la a XV-a ediție a Conferinței Internaționale „Presă și Cultură în Spațiul European” de la Galați

În perioada 7-8 octombrie, actuali și foști membri ai echipei Științe ale comunicării de la Facultatea de Litere din cadrul Universității Ovidius din Constanța (UOC) au fost prezenți la Conferința Internațională „Presă și Cultură în Spațiul European”, ediția a XV-a, de la Galați. Este vorba despre lect. univ. dr. Mariana Bafană, coordonatorul Specializării Jurnalism a UOC, lect. univ. dr. Ada Codău și prof. emerit Aurelia Lăpușan.

Ediția din acest an a evenimentului științific organizat de Universitatea Dunărea de Jos din Galați a avut ca temă „Deontologia jurnalistică în era digitalizării”. Lect. univ. dr. Mariana Bafană a participat la eveniment cu lucrarea „Practica clickbait-ului în jurnalismul online și răspândirea virală a conținutului senzațional”, iar lect. univ. dr. Ada Codău, cu cercetarea „Particularități de conținut în presa locală online. Titlul – între caracterul de informație și clickbait”.

Moderator al unei secțiuni a evenimentului științific de la Galați a fost prof. emerit Aurelia Lăpușan, una dintre fondatoarele Specializării Jurnalism din cadrul Universității Ovidius din Constanța. Aurelia Lăpușan a prezentat, în contextul conferinței, lucrarea cu titlul „Brand-ul Ana Aslan în presa online”. De menționat este că, în primăvara acestui an, Aurelia Lăpușan a lansat, alături de soțul său, regretatul Ștefan Lăpușan, și de Anca Elena Ștefan, în coordonarea acad. Victor Voicu, Monografia Institutului Național de Geriatrie și Gerontologie Moștenirea”, lucrare dedicată fondatoarei acestui institut, anume Ana Aslan.

Conferința internațională de la Galați a reunit, la Universitatea Dunărea de Jos, numeroși profesori și cercetători din România și din străinătate, dar și jurnaliști din Galați. La deschiderea evenimentului au participat, alături de rectorul Universității Dunărea de Jos, prof. univ. dr. Lucian Georgescu, și de prof. univ. dr. Cătălin Fetecău, președintele Senatului instituției de învățământ superior din Galați, conf. univ. dr. Cătălin Negoiță, președintele Asociației Române de Istorie a Presei, prof. univ. dr. Simona Antofi, decanul Facultății de Litere a Universității Dunărea de Jos, și Cristina Pocora, membru al Consiliului Național al Audiovizualului.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.