Universitatea „Ovidius”, partener în Proiectul ReStart – pentru un jurnalism de calitate

Kamer BRATU

Universitatea „Ovidius” din Constanţa a devenit, recent, partener oficial în cadrul Proiectului ReStart – pentru un jurnalism de calitate. Rectorul Universităţii „Ovidius”, prof. univ. dr. Sorin Rugină şi Cristi Godinac, preşedintele Sindicatului Român al Jurnaliştilor MediaSind au semnat acordul în data de 20 mai.
Proiectul pentru un jurnalism de calitate a fost lansat de SRJ MediaSind cu ocazia Zilei Mondiale a Libertăţii Presei (3 mai), fiind inspirit de conceptul The Ethical Journalism Initiative ce a fost promovat de Federaţia Internaţională a Jurnaliştilor. Studenţii din universităţile româneşti care vor să se implice în promovarea unui jurnalism de calitate se pot alătura în acest proiect.
Bazele primului proiect ReStart au fost puse, în urmă cu doi ani, de Universitatea „Danubius” din Galaţi şi Agenţia Naţională de Presă AGERPRES. ReStart are ca scop utilizarea unui jurnalism de calitate prin confruntarea studenţilor cu exigenţele meseriei de jurnalist, prin implicarea acestora în activităţi redacţionale, redactarea de ştiri, realizarea fotografiilor sau a materialelor video. Toate aceste tehnici le-au fost prezentate studenţilor de către specialiştii AGERPRES şi MediaSind.
Studenţii selectaţi pentru a participa la acest proiect primesc legitimaţii de voluntari AGERPRES, iar cele mai bune articole, fotografii şi materiale video sunt postate ulterior pe site-ul http://www.mediasind.ro şi pe site-urile partenerilor naţionali şi internaţionali. Site-urile universităţilor incluse în proiect promoveză, şi ele, aceste materiale.

Articol apărut în Revista Ovidianum, nr. 3

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.