Prima zi a Porţilor Deschise la Universitatea „Ovidius” în imagini

Universitatea „Ovidius” din Constanţa (UOC) a dat startul, astăzi, Săptămânii Ovidius. Cinci zile de conferinţe, vernisaje, lansări de carte, dezbateri şi acordări ale titlului de Doctor Honoris Causa. De asemenea, săptămâna aceasta au loc şi Zilele Porţilor Deschise, eveniment derulat în perioada 21-23 martie, care oferă liceenilor constănţeni, dar şi celor din alte localităţi posibilitatea de a veni în contact cu studenţii şi profesorii UOC pentru a afla, direct de la sursă, oferta educaţională a celei mai mari instituţii de învăţământ superior din Dobrogea.

În prima zi a Porţilor Deschise, acţiune derulată în zona Campus, în corpurile A şi B, la standurile facultăţilor a fost agitaţie mare. Pe de o parte, o ofertă educaţională bogată, informaţie oferită atât de studenţi, cât şi de cadrele didactice, pe de altă parte, curiozitatea şi nerăbdarea câtorva sute de liceeni de a deveni studenţi ovidieni.

Studenţii la Jurnalism din cadrul Facultăţii de Litere a UOC, prezenţi la standul specializării, au oferit, alături de profesorii lor, toate informaţiile de care au nevoie liceenii interesaţi de o carieră în mass-media, fie că este vorba despre presa scrisă, despre jurnalism online, fie despre radio, televiziune, marketing şi PR.

O zi încărcată se anunţă şi mâine, 22 martie. La ora 11.00, în Sala Senatului a Universităţii „Ovidius” (Campus UOC, Corp A, Aleea Universităţii nr. 1) are loc ceremonia de decernare a titlului de Doctor Honoris Causa profesorului dr. Alexandru Vlad Ciurea de la Facultatea de Medicină, Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” Bucureşti, preşedinte de onoare al Societăţii Române de Neurochirurgie şi membru al Academiei de Ştiinţe Medicale din România.

Tot mâine, dar de la ora 19.15, la Casa de Cultură din Constanţa are loc Concertul de Gală „Muze la Pontul Euxin”, iar de la ora 20.30 este programată oferirea diplomelor şi plachetelor omagiale „Anul Ovidius”.

DSC_7968_edited_edited

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.