A doua zi a Porţilor Deschise la Universitatea Ovidius

Zilele Porţilor Deschise continuă la Universitatea Ovidius din Constanţa, în contextul Săptămânii Ovidius. A doua zi a evenimentului a fost la fel de agitată ca prima: mulţi liceeni la standurile facultăţilor, solicitând informaţii despre locurile disponibile, despre admitere, despre specializări, despre burse, despre viitoare cariere.

Acestora li s-a adăugat, la ora 11.00, ceremonia de decernare a titlului de Doctor Honoris Causa profesorului dr. Alexandru Vlad Ciurea de la Facultatea de Medicină, Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” Bucureşti, preşedinte de onoare al Societăţii Române de Neurochirurgie, membru al Academiei de Ştiinţe Medicale din România.

Ziua a continuat la Casa de Cultură din Constanţa, acolo unde, la ora 17.00, a avut  loc conferinţa lui Cristian Todie, inventatorul cărţii circulare care-i poartă numele: „TodieBook”. Originar din Constanţa, Todie a susţinut o conferinţă despre realitatea potenţială. La evenimentul moderat de prof. univ. Daniela Ţurcanu, directorul Centrului de Expertiză a Operelor de Artă din cadrul Institutului de Ştiinţă, Cultură şi Spiritualitate al Universităţii „Ovidius” din Constanţa, au participat rectorul Universităţii Ovidius, prof. univ. dr. Sorin Rugină, ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, diplomatul Dorin Popescu, Dezideriu Dudaş, preşedintele Asociaţiei Strategia Dezvoltării României (Regiunea Dobrogea) şi profesorul fizician de la Colegiul Naţional Mircea cel Bătrân, Ion Băraru.

La ora 19.15, la Casa de Cultură din Constanţa a avut loc Concertul de Gală „Muze la Pontul Euxin” (cuvântul sopranei Daniela Vlădescu, directorul Teatrului Naţional de Operă şi Balet „Oleg Danovski” şi concertul vocal instrumental „Muze la Pontul Euxin”, susţinut de soprana Daniela Vlădescu şi colectivul TNOB), iar la ora 20.30 a început festivitatea de oferire a diplomelor şi plachetelor omagiale „Anul Ovidius”.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.