Studenţii Specializării Jurnalism a UOC au semnat, în cadrul proiectului ReStart, contracte de voluntariat cu Agerpres

Studenţii Specializării Jurnalism din cadrul Facultăţii de Litere a Universităţii „Ovidius” din Constanţa (UOC) au primit, vineri, legitimaţii de presă ReStart şi au semnat contracte de voluntariat cu agenţia Agerpres. Demersul este parte a proiectului „ReStart – pentru un jurnalism de calitate”, derulat de Sindicatul Român al Jurnaliştilor MediaSind, în parteneriat cu Agenţia Naţională de Presă Agerpres, cu ziarul „Bursa” şi cu cele mai importante centre universitare din ţară, printre care se numără şi Universitatea „Ovidius”. La evenimentul de vineri au participat, alături de studenţii jurnalişti, decanul Facultăţii de Litere, prof. univ. dr. Cristina Tamaş, cadrele didactice ale specializării – prof. univ. dr. Ana Maria Munteanu, lect. univ. dr. Mariana Tocia, asist. univ. dr. Ada Codău, drd. Valentin Vanghelescu -, Cristi Godinac, preşedintele MediaSind, Nona Jalbă, jurnalist Agerpres, şi lect. univ. dr. Enache Tuşa, director de imagine al UOC.

În baza legitimaţiilor de presă ReStart, studenţii au posibilitatea de a desfăşura, timp de un an, activitate redacţională, în domeniile pe care ei le aleg. La finalul acestui interval de timp, cele mai bune materiale vor fi premiate, iar primii trei câştigători vor primi legitimaţii din partea Federaţiei Internaţionale a Jurnaliştilor. Este oportun să amintim că studenţii care au intrat, vineri, în posesia legitimaţiilor ReStart sunt câştigătorii concursului „Descoperă Constanţa”, pe care specializarea l-a derulat la sfârşitul anului trecut. Competiţia a avut trei secţiuni: text, fotografie şi audio-video.

Trebuie însă menţionat că nu doar studenţii care au participat, respectiv câştigat la acest concurs – Irina Vereş, Lucia Roznov, Lavinia Oprea, Claudia Stoica, Monica Diaconu, Eduard Ioan Tudor, Cristian Eduard Drăgan – au semnat contracte de voluntariat cu Agerpres, mai mulţi dintre studenţii prezenţi exprimându-şi dorinţa de a face acest lucru.

Această prezentare necesită JavaScript.

„Studenţii de la Jurnalism trebuie să experimenteze contactul direct cu societatea reală”

Prof. univ. dr. Ana Maria Munteanu a declarat, în contextul evenimentului de vineri, că este important ca studenţii Specializării Jurnalism „să experimenteze contactul direct cu societatea reală”. „Parteneriatul cu dumneavoastră (n. r. cu MediaSind şi Agerpres) aduce un plus de valoare. E important ca studenţii să înveţe de la profesioniştii care ţin valorile la suprafaţă, căci piaţa nu este complet lipsită de valori. Suntem evaluaţi şi în funcţie de angajatorii noştri, de aceea trebuie să amintesc că Specializarea Jurnalism are mulţi absolvenţi care au reuşit în profesia lor”, a subliniat prof. univ. dr. Ana Maria Munteanu.

În aceeaşi ordine de idei, lect. univ. dr. Mariana Tocia a ţinut să remarce faptul că Specializarea Jurnalism din cadrul Facultăţii de Litere a UOC pregăteşte specialişti în ştiinţele comunicării. Astfel, aceasta a precizat, cu privire la concursul „Descoperă Constanţa”, că „a existat, în fotografiile studenţilor, o dimensiune referenţială”. „Au surprins exact ce trebuia, încercând să construiască o identitate culturală şi etnică a Constanţei, a Dobrogei. Studenţii au construit complet şi complex identitatea locală”, a explicat lect. univ. dr. Mariana Tocia.

 

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.