A fost lansat proiectul „Ovidius Innovation Center”. Studenţii Universităţii „Ovidius” vor primi asistenţă în dezvoltarea celor mai bune idei de antreprenoriat

Universitatea „Ovidius” din Constanţa (UOC) a organizat, la începutul acestei săptămâni, lansarea proiectului „Ovidius Innovation Center”, eveniment la care au participat directorul proiectului, prorectorul UOC Mihai Gîrţu și reprezentanţi ai partenerilor Google România şi Junior Achievement România. Mentorii din proiect, cadre universitare împreună cu antreprenori de succes din mediul de afaceri constănţean și din capitală s-au prezentat potențialilor beneficiari. Antreprenorii și-au povestit drumul către afacerile de succes, cu tot ce au presupus acestea, de la credite bancare, la falimente, relansări şi cifre de afaceri cu multe zerouri. Mai mult de 200 de studenți prezenți la deschidere au făcut Aula B a Universității Ovidius neîncăpătoare.

 

Această prezentare necesită JavaScript.

„Este un proiect finanţat de Ministerul Educaţiei Naţionale, prin care ne propunem cel puţin două lucruri. E vorba, în primul rând, despre o competiţie în care cele mai bune grupe de studenţi să propună cele mai bune modele de afaceri. Pe de altă parte, dorim să întărim resursa umană în domeniul antreprenoriatului. Vrem să pregătim profesori şi studenţi care la rândul lor să-i înveţe pe ceilalţi ce înseamnă să fii antreprenor. Dar nu doar atât, fiindcă ne dorim şi ca studenţii care nu vor fi antreprenori să fie viitori intraprenori, adică acel gen de angajaţi cărora le pasă, care vor câştiga mai bine pentru că vor face ca acele firme în care activează să fie mai puternice, mai profitabile. Vorbim atât despre oameni care îşi asumă riscuri, cât şi despre oameni cărora le pasă”, a declarat directorul proiectului, prorectorul UOC, prof. univ. dr. Mihai Gîrţu. Universitatea Ovidius pune la dispoziția beneficiarilor studenți și profesori o echipă de 20 de cadre universitare care vor contribui prin activități de mentorat, didactice și de redactare a suportului de curs în proiect, după cum a declarat  conf. univ. dr. Raluca Petre, membră în echipa de proiect, cadru universitar la Specializarea Jurnalism din cadrul Facultăţii de Litere.

Beneficiarul proiectului finanţat de Ministerul Educaţiei Naţionale este Universitatea „Ovidius”, iar parteneri sunt Google România şi Junior Achievement România. Google România a dotat în spațiul pus la dispoziție de UOC în Campus Corp A un atelier digital care va funcţiona ca spaţiu pentru studenţii care intenţionează să pornească afaceri în domeniul digital sau să sprijine cu experienţa din digital diverse alte afaceri. UOC și Junior Achievment România derulează împreună un proiect al cărui scop este acela de a transforma Universitatea „Ovidius”  într-o universitate antreprenorială.

Obiectivul pe termen lung al proiectului lansat luni este, potrivit declaraţiilor coordonatorului programului de antreprenoriat, lect. univ. dr. Costin Şorici, crearea şi, ulterior, dotarea unui HUB – al doilea după Atelierul Google -, care va fi funcțional din luna noiembrie la Universitatea Ovidius – în care studenţii şi profesorii să poată derula proiecte în zona antreprenorială. Noul HUB va funcţiona la etajul II din corpul C al campusului universitar, situat pe malul lacului.

În cadrul evenimentului a luat cuvântul şi o studentă a Specializării Jurnalism, anume Florina Nănescu, studentă în anul II. Florina are deja experienţă în proiectele de antreprenoriat, fiind unul dintre finaliştii competiţiei naţionale Social Impact Award 2017. „Mi-am dorit să cunosc şi să mă dezvolt în zona antreprenoriatului. Prin participarea la astfel de proiecte vă doresc să simțiți studenția din interiorul universității, nu numai din afara ei”, a declarat viitoarea jurnalistă.

Dead-line înscriere în proiect: 20 octombrie

Formularul de înscriere în competiția de modele de afacere:
https://goo.gl/forms/qN0bUCjtXxJVcoVx2

Formularul pentru selecția la cursul de studenți formatori:
https://goo.gl/forms/M6wQgOe1XaAMJtt53

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.