Specializarea Jurnalism din cadrul UOC a fost reacreditată de ARACIS. Jurnalism UOC, în topul programelor de specialitate din țară

Programul JURNALISM din cadrul Facultății de Litere a Universității „Ovidius” din Constanța (UOC) a primit, în februarie, vizita auditorului național pentru învățământul superior ARACIS.

Specializarea Jurnalism a UOC a fost evaluată de către ARACIS, primind calificativul încredere. Dintre elementele pozitive ale programului de studiu remarcate de comisia ARACIS amintim: concordanța ridicată între planul de învățământ, cercetarea științifică și standardele în domeniu, posibilitatea admiterii online, organizarea orarelor în beneficiul studenților, dar și faptul că aceștia din urmă nu achită o taxă de bibliotecă la biblioteca UOC. Trebuie menționat că peste 90% dintre profesorii care predau la Specializarea Jurnalism sunt titulari UOC, dar și că jumătate dintre aceștia sunt și practicieni în domeniul Științelor comunicării.

Un alt punct pozitiv al programului de studiu constatat de ARACIS este organizarea corespunzătoare a stagiilor de practică. Amintim, în acest sens, faptul că studenții Specializării Jurnalism au făcut sau fac practică la revista „Ovidianum”, publicație a Universității „Ovidius”, la Studioul Teritorial Radio Constanța, la revista „Interetnica”, dar și internship-uri la Fullscreen Digital, companie care operează cu tehnologii digitale de analiză, fondată de un absolvent al Specializării Jurnalism. Important de precizat este că nu au fost identificate, de către ARACIS, puncte slabe ale programului UOC.

Specializarea Jurnalism din cadrul UOC dispune de 75 de locuri, dintre care 15 sunt bugetate. Programul nostru de studiu pregătește specialiști în Științele comunicării care se integrează cu succes în câmpul muncii, chiar în domeniul absolvit (mass-media, publicitate, relații publice), în plan local și național.

Comisia ARACIS a efectuat un audit pe mai multe niveluri și anume corpul profesoral al specializării, lucrul cu studenții, baza materială și cercetarea științifică. Este vorba despre procedura standard prin care toate programele de studiu din învățământul superior din România sunt evaluate o dată la cinci ani.

Hotarari ale Consiliului ARACIS din 28.02.2019

 

 

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.