Florentina Titorenco, absolventa Specializării Jurnalism, promoţia 2012-2015, redactor la ziarul Delta din Tulcea

Încă din școala gimnazială, materia mea preferată a fost limba română. Înclinația mea către litere a continuat și în liceu. Matematica fiind mereu cel mai mare dușman al meu, la absolvirea liceului eram sigură doar de un singur lucru: vreau să urmez o facultate de litere. Ajunsă pe coridoarele Universității „Ovidius” din Constanța, am decis să aplic pentru Specializarea Jurnalism.

Primul an de facultate a fost preferatul meu, învățam încet, dar sigur, tainele presei scrise. Ni se explica faptul că un jurnalist este ca o „albinuță”, merge pe teren și culege informații, iar pentru a profesa în acest domeniu este de preferat să începi cu presa scrisă. Nimic mai adevărat, din punctul meu de vedere. După absolvirea celor trei ani plini de informații noi și emoții trăite pe teren în timpul realizării diverselor materiale necesare unor examene, am realizat că am prins un pic mai mult curaj în relația cu oamenii.

Cu pași încă timizi am început să profesez în cadrul ziarului Delta din Tulcea, orașul meu natal. Sceptică la faptul că voi reuși să intru „în pâine”, cum s-ar zice, dar cu îndrumarea unei șefe de excepție mi-am depășit propriile așteptări. Da, lucrez în presa scrisă de doi ani ca redactor, da, au fost unele momente în care am crezut că nu voi mai putea face față presiunii unui ritm alert de lucru, dar în același timp da, a fost cea mai bună alegere.

Am cunoscut mulți oameni, am fost pusă în diferite situații și am învățat lucruri noi despre o sumedenie de domenii. Să fii redactor nu este ușor, dar este foarte frumos. Articolele scrise în urma unor discuții cu oameni precum sculptori, comercianți, artiști, soldați, etc sunt cele mai grozave. Ascultându-i pe aceștia, rândurile scrise prind contur, iar întregul material prinde viață. De menționat că pașii mei spre această carieră au fost călăuziți de o profesoară dragă mie, doamna Raluca Petre, căreia îi mulțumesc nespus pentru încrederea acordată!

De asemenea, le mulțumesc tuturor cadrelor universitare pentru dăruirea cu care m-au format de-a lungul orelor de curs. În final, ceea ce vreau să transmit celor mai puțin curajoși în alegerile lor, la fel cum am fost și eu la început, este în primul rând să încerce, apoi să își urmeze visurile cu ambiție și perseverență, și, nu în ultimul rând, să nu se lase descurajați de voci ce rostesc replici precum: „E, și dacă termini o facultate, crezi că te va ajuta la ceva?” Răspunsul este DA! A, și încă ceva! Dragi viitori studenți, dacă ați ajuns să citiți acest testimonial până aici, fără să săriți câteva rânduri, înseamnă că în interiorul vostru există o mică înclinație către lectură. În opinia mea, este primul pas spre a aplica la o facultate de Litere, și, de ce nu, chiar la Specializarea Jurnalism a Universității „Ovidius” din Constanța! Mult succes!

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.