Mădălina Sîrghi, studentă în anul al III-lea la Specializarea Jurnalism UOC, Redactor/ Prezentator știri la KissFM/MagicFM

Lucrurile care se petrec din întâmplare sunt, de multe ori, cele mai frumoase. În liceu, știam doar că vreau să studiez la Facultatea de Litere și să învăț o limbă străină precum chineza sau araba. Am ales, în final, Facultatea de Litere, dar Specializarea Jurnalism din cadrul Universității ,,Ovidius” din Constanța. Încă din anul I ne-am intrat în rolul de redactori. Astfel, fiecare dintre noi a avut ocazia să contribuie la realizarea revistei ,,Ovidianum”. În următorul an, ni s-au deschis ușile postului de radio public ,,Radio Constanța/Radio Vacanța”, pentru stagiul de practică, unde s-a conturat un minunat proiect, și anume emisiunea ,,Ovidius Radio”. Susținerea profesorilor și implicarea noastră s-au coagulat, iar rezultatul a fost pe măsură.

După această experiență, mi-am dat seama că îmi doresc să rămân pe undele radio. Întâmplarea a făcut ca, la începutul anului universitar, pe holul universității să apară, la avizier, un afiș în care se specifica faptul că postul de radio Kiss FM Constanța își mărește echipa de știri. Cu multe emoții după mine, dar și cu încurajări din partea profesorilor de la Jurnalism, am aplicat pentru acest post, unde am și fost acceptată. Acomodarea a fost relativ ușoară și am reușit să-mi demonstrez că știu să aplic tot ceea ce am învățat de la profesorii care m-au îndrumat și coordonat în acești ani. Rezultatul activităților, cursurilor și seminariilor la care am luat parte în cadrul Specializării Jurnalism se reflectă, acum, în ceea ce fac.

La birou, fiecare zi e o provocare. Răsfoiesc ziarele – atât locale, cât și naționale – pentru a le aduce ascultătorilor de radio cele mai importante și interesante știri. În acest fel, sper să îi păstrez pe frecvență, timp de un minut și jumătate, cât muzica ia o scurtă pauză. Meseria de jurnalist este extrem de fascinantă și interesantă. Mai mult, cred că este o emoție.

Dacă ar fi să aleg din nou, sigur aș studia la aceeași facultate, aceeași specializare, în aceleași săli, cu aceeași profesori. Asta mă văd făcând și de acum încolo, vreau să prezint știrile, la radio sau la TV. E minunat să știi că tu ești cel care transmite oamenilor cele mai importante evenimente din acea zi. Mă văd, de asemenea, realizând interviuri cu personalități de renume, pe care să le împărtășesc celor care mă privesc. Sper să reușesc să continui la fel cum am început.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.