Mihnea Dulamă, absolvent al Specializării Jurnalism UOC, promoția 2014-2017, WNS content creation specialist

Au trecut aproape doi ani de când am terminat studiile de licență din cadrul Universității ,,Ovidius” din Constanța, Facultatea de Litere – Specializarea JURNALISM. Îmi amintesc și acum anxietatea pe care am simțit-o în timpul ultimului an de facultate. Lupta cu licența, cu examenele și cu frica de necunoscut, mai ales că auziserăm povestea cu „Nu mai faci nimic cu facultatea în ziua de azi”. Toate acestea m-au făcut – poate cumva paradoxal -, în acel moment, să realizez că mă aflam pe drumul cel bun. De ce? Fiindcă din punctul meu de vedere nimic din ceea ce vine ușor nu este tocmai de durată sau benefic.

După ce am terminat cu licența și după o ultimă vară de relaxare și muncă pe litoral a venit timpul să fac pasul spre București. Lucrurile s-au întâmplat destul de rapid și nu am avut timp să mă gândesc exact de ce vreau această schimbare. Tot ce știam era că a venit vremea să fac acest pas. Datorită specializării absolvite am obținut un intership în cadrul unui startup deținut de un fost absolvent al aceleași specializări pe care și eu o terminasem în urmă cu nici trei luni. Am trecut de cele trei luni de internship cu ajutor din partea părinților mei, iar apoi am devenit, cu fiecare salariu, din ce în ce mai independent din punct de vedere financiar.

La aproape un an după ce am început să lucrez cu cei de la Fullscreen Digital (actual Footprints for Retail), am decis că trebuie să fac o schimbare, deoarece am simțit că eram pregătit pentru o nouă provocare. După câteva interviuri am reușit să fac o alegere. Urma să lucrez într-o corporație (WNS) unde, inițial, totul mi-a părut foarte ciudat din cauza programului strict și a cardurilor de acces, dar gândul că voi lucra cu un client recunoscut pe piața mondială m-a ajutat să trec ușor peste perioada de acomodare.

Pot spune că faptul că am terminat o specializare pe care unii o consideră limitată a reprezentat un avantaj. Am colegi care au studiat inginerie sau informatică, dar, din punctul meu de vedere, o persoană care are abilități în comunicare are un plus. Momentan lucrez în domeniul moderării de conținut, dar dacă voi simți nevoia de o schimbare o voi face știind că atâta timp cât am abilități de comunicare și profesionale, orice proces poate fi învățat. Datorită acestei corporații, anul acesta am vizitat India timp de șase săptămâni. Nu a fost ușor pentru că nu a fost o vacanță, dar a fost o experiență și asta ar trebui să înțelegem, cred, cu toții: că nu scopul final este important, ci drumul pe care îl alegem ca să ajungem la el. Când am semnat contractul cu WNS voiam o nouă experiență profesională, dar pe drum m-am ales cu mai mult de atât, printre care și ocazia de a vizita una dintre cele mai bogate țări din punct de vedere cultural de pe planetă.

Dacă și pentru voi contează mai mult drumul pe care Specializarea Jurmalism vi-l poate oferi cu experiențe din care chiar aveți de învățat, și nu destinația, atunci, poate și pentru voi aceasta este cea mai bună alegere. Dacă ar fi să pot să dau timpul înapoi nu aș alege o altă specializare. Sunt mândru că pe diploma mea de licență scrie jurnalist/ specialist în științele comunicării și nu altceva.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.