Specializarea JURNALISM a UOC, prezentă la Târgul Internațional GAUDEAMUS: Conf. univ. dr. Raluca Petre își lansează volumul „Managementul informației în media”

Specializarea JURNALISM din cadrul Facultății de Litere a Universității „OVIDIUS” din Constanța (UOC) marchează o nouă apariție editorială. Este vorba despre lucrarea „Managementul informației în media”, semnată de conf. univ. dr. Raluca Petre, coordonatorul specializării, lucrare publicată la Editura Tritonic și care va fi lansată la Târgul Internațional de Carte GAUDEAMUS. Evenimentul are loc în prima zi a târgului, (22 noiembrie, ora 19.00), organizat, și în acest an, la Pavilionul Romexpo.

Lucrarea Ralucăi Petre își propune să fie un ghid anti-manipulare care să ajute consumatorii de mass-media să facă diferența între adevăr și non-adevăr, între știri documentate și zvonuri, distorsiuni, între știri reale și fake-news. Este a doua carte pe care Raluca Petre o publică la Editura Tritonic, cel dintâi volum apărut la editură fiind „Journalism in times of major changes. Critical perspectives” (2012).

Conf. univ. dr. Raluca Petre are un doctorat în Sociologie susținut la Graduate School for Social Research (Varșovia), teza sa de doctorat având ca subiect schimbările instituționale prin care au trecut mass-media din România. Raluca Petre predă studii media la Specializarea Jurnalism a UOC încă de la înființarea acestui program de studiu. A publicat zeci de articole științifice în reviste indexate în baze de date internaționale și în volume colective la edituri de prestigiu în Germania, Franța, Elveția, Polonia și România. Totodată, Raluca Petre este inițiatorul celui mai nou program de studiu – nivel master din cadrul Facultății de Litere a UOC și anume masterul de „Relații publice și dezvoltare interculturală”.

Ediția din acest an a Târgului de carte Gaudeamus se desfășoară sub semnul aniversării a 30 de ani de la Revoluția din Decembrie 1989. În acest context, târgul va include sute de evenimente, lansări de carte, sesiuni de autografe și dezbateri.

O lansare a volumului „Managementul informației în media” semnat de Raluca Petre va avea loc și la Constanța, eveniment ce va fi mediatizat atât aici, pe blog, cât și pe pagina de Facebook și pe profilul de Instagram ale Specializării Jurnalism.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.