Conf. univ. dr. Raluca Petre își lansează, la Constanța, volumul „Managementul informației în media”

Conf. univ. dr. Raluca Petre, coordonatorul Specializării JURNALISM din cadrul Facultății de Litere a Universității „OVIDIUS” din Constanța (UOC), își lansează, luni,  9 decembrie, la Constanța, cel mai recent volum. Este vorba despre lucrarea „Managementul informației în media”, publicată la Editura Tritonic. Evenimentul va avea loc la Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin”, începând cu ora 16.00.

O lansare a volumului „Managementul informației în media” a avut loc, pe 22 noiembrie, la Târgul Internațional de Carte GAUDEAMUS, desfășurat, și în acest an, la Pavilionul expozițional Romexpo. Mai multe informații AICI.

Cartea Ralucăi Petre își propune să fie un ghid anti-manipulare care să ajute consumatorii de mass-media să facă diferența între adevăr și non-adevăr, între știri documentate și zvonuri, distorsiuni, între știri reale și fake-news. Este a doua lucrare pe care Raluca Petre o publică la Editura Tritonic, cel dintâi volum apărut la editură fiind „Journalism in times of major changes. Critical perspectives” (2012).

Conf. univ. dr. Raluca Petre are un doctorat în Sociologie susținut la Graduate School for Social Research (Varșovia), teza sa de doctorat având ca subiect schimbările instituționale prin care au trecut mass-media din România. Raluca Petre predă studii media la Specializarea Jurnalism a UOC încă de la înființarea acestui program de studiu. Este autoarea a zeci de articole științifice în reviste indexate în baze de date internaționale și în volume colective la edituri de prestigiu în Germania, Franța, Elveția, Polonia și România.

De asemenea, conf. univ. dr. Raluca Petre este inițiatorul celui mai nou program de studiu – nivel master din cadrul Facultății de Litere a UOC și anume masterul de „Relații publice și dezvoltare interculturală”.

Alături de autoare vor fi, în cadrul lansării, echipa de cadre universitare a Specializării Jurnalism, precum și studenți de la acest program de studiu.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.