Despre folosirea diferită a rețelelor digitale, în articolul “Limits and Opportunities of Collaboration in a Digital Context” publicat în secțiunea Studii media a Analelor UOC – Seria Filologie

Membrii Specializării JURNALISM din cadrul Facultății de Litere a Universității „Ovidius” din Constanța sunt prezenți, cu articole științifice, în paginile celui mai recent număr al Analelor UOC – Seria Filologie. Este vorba despre volumul XXX,2/2019 al revistei, număr special intitulat „Metaforă, spațialitate, discurs”, iar studiile profesorilor de la Jurnalism sunt publicate în secțiunea Studii media.

12983281_1130046333714578_6604550281280935907_oAsist. univ. drd. Valentin Vanghelescu a publicat, în acest număr al Analelor, articolul “Limits and Opportunities of Collaboration in a Digital Context”, articol în care își propune să cerceteze maniera în care utilizatorii folosesc diferit diverse rețele. Autorul susține că, deși instrumentele de colaborare ale platformelor digitale pot asigura, ipotetic, atât capacitatea individuală de acțiune, cât și noi forme de structurare socială, cercetarea arată utilizări diferite ale rețelei, care diminuează potențialul de colaborare predefinit prin design. De asemenea, studiul urmărește contextul european al politicilor publice care vizează maximizarea potențialului Internetului în promovarea democrației, incluziunii sociale și a diversității culturale.

Valentin Vanghelescu este doctorand în cadrul Școlii Doctorale de Sociologie a Universității din București, asist. univ. drd. la Specializarea Jurnalism a UOC și directorul Departamentului de Relații publice al Universității „Ovidius”.

Foto: https://www.open.edu/

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.