Sute de refugiați din Ucraina au fugit din calea războiului în orașul românesc Isaccea

Sute de persoane au trecut, astăzi, Dunărea, cu bacul, în localitatea Isaccea din județul Tulcea. Este vorba despre refugiați din Ucraina. Acolo s-a aflat și Bianca Profir, studentă în anul II la Specializarea Jurnalism UOC, originară din Tulcea. De la fața locului, Bianca Profir a relatat:

Astăzi, la punctul de frontieră cu Ucraina, în orașul Isaccea din județul Tulcea, sute de refugiați din Ucraina au trecut Dunărea cu bacul. Oamenii au fost întâmpinați de autoritățile locale din Isaccea, dar și de către localnici, care i-au primit cu alimente, apă și ceai.

De asemenea, autoritățile și localnicii le-au pregătit spații de cazare în județul Tulcea, iar agenții economici le-au oferit cartele sim cu număr, minute și Internet, pentru ca refugiații să poată ține legătura cu familiile lor rămase în Ucraina.

Atunci când au ajuns pe teritoriul  României, o parte dintre ucraineni au povestit situația prin care trec. Astfel, prin telefon, un bărbat a aflat de la mama sa rămasă în Ucraina că se simte îngrozită pentru că aude focuri de armă.

Multe femei au ajuns în România doar cu copiii pentru că tații acestora au fost obligați să rămână în Ucraina pentru a participa la conflict. Este cazul unei femei cu trei copii, dintre care unul, de doar câteva luni. Aceasta a trecut vama în România de una singură pentru că soțul ei este obligat să lupte pentru țara sa.

Pentru a veni în ajutorul refugiaților, la fața locului au fost prezente organele de poliție și echipajele de ambulanțe din județul Tulcea. După sosirea în orașul Isaccea, refugiații care au trecut granița pe jos au fost transportați cu microbuze și taxiuri, care îi duceau la centrele special amenajate din județ. Mijloacele de transport au fost puse la dispoziție întreaga zi pentru refugiații ucraineni.

Amintim că joi dimineață Ucraina a fost invadată de trupele rusești. La această oră, conflictul este în plină desfășurare, ucrainenii trecând prin momente dramatice, mulți dintre ei fugind din calea războiului fără nimic. Lasă în urmă case, familii, vieți.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.