Studenții și masteranzii de la Științe ale comunicării UOC, premiați la Sesiunea de comunicări științifice „Informare și cunoaștere în lumea digitală” de la Universitatea din București

Studenții și masteranzii în domeniul Științe ale comunicării din cadrul Universității „Ovidius” din Constanța (UOC) au fost premiați, duminică, la Sesiunea de comunicări științifice studențești „Informare și cunoaștere în lumea digitală”, organizată de Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării (FJSC) de la Universitatea din București.Alături de studenții și masteranzii de la UOC și de la Universitatea din București, la manifestarea științifică au participat și studenți de Universitatea Transilvania din Brașov (Facultatea de Sociologie și Comunicare) și Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași (Facultatea de Filosofie și Științe Social-Politice).

Ionela-Luiza Mircică, studentă în anul III la Specializarea JURNALISM din cadrul Facultății de Litere a UOC, a obținut primul loc cu cercetarea „Strategii creative de promovare pe rețelele sociale în perioadă de criză multiplă”, îndrumată de lect.univ.dr. Mariana Bafană, coordonatorul Specializării Jurnalism UOC. „Am avut foarte mari emoții, dar din momentul în care am început să prezint, acestea au dispărut pentru că eram stăpână pe subiect. În clipa în care am primit premiul I, nici n-am realizat că mi s-a strigat numele până când nu m-a anunțat colega mea”, a declarat Luiza Mircică.

Andreea Cabason, studentă în anul III la Specializarea Jurnalism,a obținut locul al doilea cu cercetareaLimitele libertății de exprimare în contextul cyberbullying-ului. Studiu de caz: RB”, având-o ca profesor îndrumător pe conf.univ.dr. Raluca Petre, coordonatorul programului de studii masterale Relații publice și dezvoltare interculturală (RPDI) din cadrul UOC. „Mă așteptam să resimt mai mult presiunea, dar cei care s-au ocupat de organizarea evenimentului au fost foarte primitori. Reacțiile acestora față de lucrările noastre au fost foarte bune. Este o experiență pe care aș recomanda-o și altor studenți. Subiectul meu a fost unul cu o încărcătură emoțională, lucru ce s-a simțit și în reacțiile audienței din sală”, a afirmat studenta Specializării Jurnalism de la UOC ulterior evenimentului.

Alina Iordan, masterandă în anul II la programul Relații Publice și dezvoltare interculturală, a obținut locul al treilea cu cercetarea „Comunicarea universitară în Constanța: organizațiile publice și private de învățământ superior”, lucrare coordonată de conf.univ.dr. Raluca Petre. „Din dezbaterea despre dezinformare și rolul UE în combaterea acesteia, am înțeles că se dorește implicarea studenților în lupta împotriva fenomenului dezinformării, iar la nivel european se dezvoltă diverse mecanisme pentru înțelegerea și prevenirea acestui fenomen, care acaparează zilnic conținutul de pe Internet. Totodată, din prezentarea ce a avut ca subiect Anul European al Tineretului am aflat despre mai multe programe ale UE care vin în sprijinul tinerilor, atât prin prisma oportunităților de carieră, cât și a experiențelor interculturale. La sesiunea de comunicări au fost prezentate cercetări despre dezinformare, presa digitală sportivă, agenda setting în pandemie, încrederea românilor în autorități și alte subiecte. Toate aceste teme m-au făcut să înțeleg că toți studenții și masteranzii prezenți la eveniment au conștientizat problemele cu care ne confruntăm în viața cotidiană și încearcă să înțeleagă aceste fenomene și să le soluționeze. Datorită acestei experiențe m-am apropiat mai mult de colegii mei și mi-am dezvoltat aptitudinile de a vorbi in public”, a declarat masteranda Alina Iordan.

„Am fost o echipă, am învățat să comunicăm și să colaborăm mai bine în aceste zile, iar asta s-a simțit și la finalul evenimentului”

Andreea Florina Mînzățeanu, studentă în anul III a Specializării Jurnalism, a obținut un premiu special la categoria „Actualitate”, cu cercetarea „Dezinformarea în context pandemic. Studiu de caz: activenews.ro, ortodoxinfo.ro, qmagazine.ro, libertateadeopinie.home.wordpress.ro și r3media.ro”, coordonată de lect.univ.dr. Ada Codău de la UOC. „Când am decis să particip la acest eveniment, nu știam la ce să mă aștept. A fost o experiență inedită, care m-a surprins plăcut. În deschiderea evenimentului, participanții la sesiune au discutat despre combaterea fenomenului dezinformării, dar și despre implicarea tinerilor în tot acest proces. Prin prisma efortului depus, atât al meu, cât și al colegilor mei pentru cercetările prezentate în cadrul sesiunii de comunicări științifice, am dezvoltat un amalgam de emoții. Am fost o echipă, am învățat să comunicăm și să colaborăm mai bine în aceste zile, iar asta s-a simțit și la finalul evenimentului”, a mărturisit Andreea Mînzățeanu.

Tot la categoria „Actualitate” a fost premiat și Petruț Iacob, masterand în anul II al programului RPDI de la UOC, cu cercetarea „Jurnalism și/sau relații publice în agenda presei la nivel local”, coordonată de conf.univ.dr. Raluca Petre. „A fost o repetiție bună pentru susținerea lucrării de disertație care va avea loc la Constanța. Este pentru a doua oară când particip la această sesiune de comunicări de la Universitatea din București și pot afirma, la fel ca în urmă cu trei ani, că în urma feedback-ului primit, voi putea pune în valoare tot ce am obținut în urma acestui eveniment”, a declarat Petruț Iacob.

Nu în ultimul rând, Paris Rafti, student în anul III la Specializarea Jurnalism UOC, a obținut un premiu la categoria „Originalitate”,cu cercetarea „Producția de conținut în presa digitală sportivă. Studiu de caz: Digi Sport”, coordonată de lect.dr. Valentin Vanghelescu de la UOC. „Mi-a plăcut această experiență deoarece am prezentat lucrarea într-un cadru prietenos și fizic, am putut să ne vedem cu toții și să asistăm la lucrări interesante. Nu pot spune că am avut emoții, deoarece știu că în sesiunea de comunicări de la Constanța am avut o prezentare bună, ce trebuia doar un pic modificată. De asemenea, un alt plus al acestei sesiuni a fost legat de faptul că am fost împreună cu colegii mei și ne-am susținut unul pe altul”, a afirmat Paris Rafti.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.