Universitatea Ovidius găzduiește o dezbatere despre combaterea fake news, dedicată studenților și elevilor, organizată cu sprijinul Ambasadei Regatului Țărilor de Jos

Universitatea Ovidius din Constanța (UOC) va găzdui, luni, o dezbatere despre combaterea fake news, adresată elevilor și studenților. Evenimentul va avea loc în Sala Senatului, începând cu ora 12.00, și este organizat de G4Media, în parteneriat cu publicația Info Sud-Est, Specializarea Jurnalism din cadrul Facultății de Litere, Facultatea de Istorie și Științe politice și Asociația Elevilor din Constanța, cu sprijinul Ambasadei Regatului Țărilor de Jos.

Potrivit info-sud-est.ro, dezbaterea de la Universitatea Ovidius este parte a unui proiect derulat de G4Media, în perioada iulie-noiembrie 2022, cu sprijinul Ambasadei Regatului Țărilor de Jos, proiect ce are ca public-țintă tinerii, considerați ca fiind cei mai expuși știrilor false. Obiectivul proiectului este acela de a îi implica pe elevi și pe studenți în depistarea și combaterea știrilor false.

În contextul dezbaterii de luni, tinerii participanți la eveniment vor afla de ce este important să recunoaștem știrile false, un scurt istoric al evoluției acestora în România post-decembristă, care sunt canalele de propagare, precum și cum anume evităm capcanele dezinformării.

Constanța este unul dintre cele trei orașe din țară în care are loc acest eveniment, celelalte două fiind Alba Iulia și Cluj-Napoca. Dezbaterea de la Universitatea Ovidius va fi susținută de jurnalistul Andrei Leonte, iar moderator va fi lect. univ. dr. Gabriel Manea de la Facultatea de Istorie și Științe politice a UOC.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.