Specializarea Jurnalism UOC găzduiește workshop-ul „Ghidul unui Sherlock în lumea digitală: Cum ne apărăm de dezinformare și propagandă?”

Specializarea Jurnalism din cadrul Facultății de Litere a Universității Ovidius din Constanța găzduiește mâine, 25 noiembrie, începând cu ora 11:00, la Atelierul Google, workshop-ul „Ghidul unui Sherlock în lumea digitală: Cum ne apărăm de dezinformare și propagandă?”, susținut de dr. Nicolae Țîbrigan. Evenimentul este organizat de American Councils for International Education – Romania, în colaborare cu Ambasada Statelor Unite ale Americii în România.

Workshop-ul are ca scop familiarizarea studenților cu noi metode investigative online (digital forensic), precum și cu tehnici de verificare a informațiilor sau a faptelor (fact-checking).

Evenimentul face parte dintr-o serie de 25 de ateliere organizate la nivel național pentru a marca aniversarea celor 25 de ani de parteneriat strategic între România și SUA.

–––

Dr. Nicolae Țîbrigan este președinte co-fondator al Asociației New Data Academy, coordonator al Digital Forensic Team. Este un expert recunoscut în domeniul combaterii dezinformării și propagandei digitale, securității europene și trans-atlantice, naționalismului și radicalismului digital. De asemenea, este co-autor al volumelor „Propaganda și contrapropaganda”, „Ghid practic de fact-checking”, „NATO pe înțelesul tinerilor” și „Rezistența la dezinformare și racolare online”, precum și autor al unor serii de analize publicate pe Adevărul.ro, Agora.md, PressHub.ro, HotNews.ro și G4Media.ro.

În calitate de cercetător, se axează pe activități de cercetare și analiză a securității informaționale, alfabetizării digitale/media (media & digital literacy), verificarea veridicității (fact-checking), analiza informațiilor din mediul digital, combaterea narațiunilor strategice și a propagandei ruse în spațiul digital.

Dr. Nicolae Țîbrigan a absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială a Universității din București, programul de master Studii de securitate și Școala Doctorală de Sociologie din cadrul aceleiași universități.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.