De la idee la realitate. Povestea din spatele proiectului meu de suflet, Perișoru News

Alexandru TUDOR

Jurnalismul a fost întotdeauna prima mea opțiune în ceea ce privește o viitoare carieră. Niciodată nu m-am gândit că aș putea profesa în alt domeniu, ci doar la pașii pe care trebuie să îi urmez pentru a mă perfecționa în această direcție. Mai sunt, bineînțeles, etape pe care trebuie să le parcurg până la punctul în care să mă numesc cu adevărat jurnalist, însă simt că sunt din ce în ce mai aproape.

            Acum sunt student în anul III la Specializarea Jurnalism din cadrul Facultății de Litere a Universității Ovidius din Constanța, iar în cursul anilor de studiu am cochetat deja cu această frumoasă profesie. Prima experiență a fost la un post de radio din Fetești, acolo unde am făcut un stagiu de practică și am realizat un jurnal de știri de week-end. Am plecat la drum cu ideea că mie nu îmi place radioul și că nu aș putea face asta niciodată. Contrar așteptărilor, experiența aceasta a fost una impresionantă, iar acum am ajuns să iubesc radioul și să îmi fie dor de momentele petrecute în studio.

            Cu toate acestea, presa scrisă rămâne preferata mea, iar în vara aceasta am avut chiar primul meu job în domeniu, la un ziar online din Constanța. Faptul că această experiență a fost una „instituționalizată” m-a făcut să îmi dau seama cu adevărat ce înseamnă profesia de jurnalist, dar și care sunt provocările reale pe care un ziarist le întâmpină zi de zi.

            Tot vara aceasta am decis să fructific o idee pe care o aveam de ceva timp și mi-am deschis propriul blog. Acesta a apărut pornind de la sentimentul că trebuie să ofer ceva comunității în care mi-am format primii ani din viață. Perișoru News este un blog destinat exclusiv informării, iar materialele publicate au la bază informații publice din surse publice deschise. Tot ce mi-am propus să realizez prin această inițiativă este să le ofer concetățenilor mei o sursă de informare, o platformă pe care să găsească datele elementare pe care orice cetățean ar trebui să le cunoască și care îl afectează într-un fel sau altul.

            Perișoru News este un proiect de suflet și va rămâne una dintre preocupările mele constante. Este totodată un mod de a mă forma pe mine ca jurnalist, dar și o nevoie care, consider eu, trebuia acoperită la nivelul comunității din care provin.

            De asemenea, acest proiect început de curând, pe care mă voi strădui să îl continui atât cât voi putea, este o modalitate prin care am reușit să depășesc „frontierele” între care mă aflam și să descopăr o nouă ocazie de a mă exprima. Vorbesc aici despre oportunitatea pe care mi-am creat-o singur în ceea ce privește abordarea unor subiecte care nu apar într-o altă publicație, din diverse motive. Faptul că Perișoru News nu este asociat cu nici n interes politic sau economic îmi oferă șansa să tratez orice tip de subiect, să abordez știri pe care într-o redacție tradițională probabil că nu aș fi avut ocazia să le abordez din cauza politicii editoriale.

            Perișoru News este, în esență, un simplu blog, care nu monetizează bani sau alte bunuri din nicio direcție, dar care cuprinde toată pasiunea și dăruirea mea pentru jurnalismul onest și echilibrat. Bineînțeles, Perișoru News nu este spațiu perfect, deoarece, cred eu, perfecțiunea este relativă, însă pot să spun cu certitudine că este un proiect de bună credință, clădit pe principiile pe care le-am acumulat de-a lungul experienței mele de student, dar și de jurnalist în devenire.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.