Reportajul anchetă „Fenomenul de bullying, mărturisiri cutremurătoare ale victimelor” a fost publicat

Andreea Chițu, studentă în anul III la Specializarea Jurnalism din cadrul Universității Ovidius din Constanța, este finalistă a prestigiosului  program de mentorat pentru tineri jurnaliști London School of Economics & Rațiu Forum. Tânăra jurnalistă  a publicat reportajul anchetă realizat în cadrul proiectului: https://ziarulamprenta.ro/stirile-zilei/fenomenul-de-bullying-marturisiri-cutremuratoare-ale-victimelor-imi-venea-sa-ma-sinucid/176657/ . În cadrul demersului său jurnalistic autentic și atent documentat, Andreea spune povestea sa, dar și a altor zeci de victime ale bullying-ului școlar. Reportajul său se concentrează asupra elevilor care se mută din mediul rural în mediul urban, lucru ce îi vulnerabilizează și îi face ținta batjocurii „orășenilor”.

Demersul Andreei a fost dus la bun sfârșit, după câteva luni de documentare, studiu și redactare sub îndrumarea jurnalistei de investigație Diana Oncioiu, în cadrul programului de mentorat care aduce împreună jurnaliști consacrați precum Alex Nedea, Emilia Șercan, Victor Ilie, Diana Ocioiu și jurnaliști începători https://ratiuforum.com/journalism-mentorship-programme/.

O veste bună este că apelul pentru programul de mentorat de anul acesta este deschis. Se primesc înscrieri până în data de 15 decembrie: https://ratiuforum.com/call-for-applications/ . Specializarea Jurnalism din cadrul Facultății de Litere a Universității Ovidius se mândrește în total cu trei finaliști ai acestui program internațional: Carla Preoteasa, mentorată de Alex Nedea, Adrian Anton, mentorat de Victor Ilie și Andreea Chițu, de a cărei contribuție ne putem bucura chiar azi. 

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.