Liga Studenților – Universitatea Ovidius din Constanța a dat startul unei noi sesiuni de recrutări de membri

Alexandra MARIN

Liga Studenților din cadrul Universității Ovidius din Constanța (LSUOC) organizează, în perioada 20 februarie-17 martie, o nouă sesiune de recrutări de noi membri ai asociației studențești. Cristian Șerban, președinte, din august 2021, al LSUOC, dar aflat deja la al doilea mandat în această calitate, și, totodată, masterand în anul I la programul de studii masterale Relații publice și dezvoltare interculturală (MRPDI) al Facultății de Litere din cadrul UOC, susține că așteptările ligii pentru această sesiune de recrutări sunt pe măsura efortului depus: „În general, sesiunea de recrutări din semestrul al doilea nu este la fel de eficientă ca cea din primul semestru. Anul acesta, însă, am așteptări mari, deoarece am depus mai mult efort decât de obicei. Noi căutăm studenți care sunt curioși, energici și care își doresc să se implice cât mai mult în asociație, indiferent de orașul din care provin, de vârstă, sex, religie, etc.”, a declarat Cristian Șerban, președintele LSUOC.

Potrivit acestuia, sesiunea anterioară de recrutări, derulată în perioada 1-19 octombrie 2022, a însemnat un aport considerabil pentru asociația studențească: „Pe primul semestru am avut peste 100 de voluntari noi și, chiar dacă o parte dintre ei au ieșit din asociație din cauza lipsei de timp, avem câțiva voluntari care au peste 100 de ore de voluntariat și care au ajuns să coordoneze propriile lor proiecte. Pentru semestrul al doilea avem planuri mari, dar nu doresc să dezvălui foarte multe lucruri, așa că vă recomand să fiți cu ochii pe paginile noastre de Facebook și Instagram”, a mai declarat președintele LSUOC.

Un alt membru foarte implicat în viața Ligii Studenților UOC este Omar Mustafa, de asemenea masterand în anul I la programul de studii masterale Relații publice și dezvoltare interculturală. Omar este membru al asociației din octombrie 2021 și, recent, a preluat funcția de coordonator PR&IT al Ligii Studenților. Acesta ne-a dezvăluit ce anume își dorește să realizeze în mandatul său: „Obiectivele mele în mandatul de coordonator PR&IT al asociației studențești Liga Studenților – Universitatea Ovidius din Constanța sunt: sporirea productivității departamentului, prin dezvoltarea abilităților voluntarilor în domenii de activitate precum copywriting, editare video, design grafic, IT, traduceri; creșterea vizibilității, a numărului de urmăritori pe pagina de Linkedin a asociației, prin implementarea unui plan integrat de comunicare redactat de mine, dar și lansarea LSUOC și pe TikTok, odată  cu prezentarea, în premieră, a mascotei asociației”. În aceeași ordine de idei, Omar Mustafa ne-a declarat că își propune și să creeze un site al asociației, cu ajutorul voluntarilor care au cunoștințe în IT.

Nu în ultimul rând, coordonatorul PR&IT al Ligii Studenților vrea să atragă, în ligă, și studenți străini din cadrul UOC, prin înființarea unui post de interpret/traducător, care poate ajuta la informarea corespunzătoare a studenților străini care participă la o serie de ședințe din cadrul asociației. Mai mult, printre obiectivele pe termen scurt și mediu ale lui Omar se numără și traducerea, în limba engleză, a postărilor de pe rețelele de socializare, a comunicatelor de presă și a formularelor și, nu în ultimul rând, traducerea, tot în limba engleză, a Ghidului Studentului și al Voluntarului.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.