Am debutat în cotidianul „Cuget liber” cu un text despre riscul seismic al clădirilor de patrimoniu din Constanța

Ioana JUGRĂVESCU

În urma participării, alături de colegul meu de an, Bogdan Ivulescu, la dezbaterea „Patrimoniul Constanței, încotro?” organizată de USR Constanța, am scris un articol pe care l-am publicat în cotidianul local „Cuget liber”. Este debutul nostru în presa locală și a avut loc în contextul stagiului nostru de practică de specialitate.

Evenimentul, derulat la finalul săptămânii trecute, a avut ca invitați, pe lângă membri ai USR Constanța și vicepreședintele Consiliului Județean Constanța, Petre Enciu, și viceprimarul Florin Cocargeanu, specialiști în domeniu, precum arhitecți și ingineri constructori: Matei Sumbasacu, Dorothee Hasnaș, Oana Chirilă și Alexandru Cristian Ionescu. Alături de aceștia, la dezbatere au participat și decanul și prodecanul Facultății de Istorie și Științe politice din cadrul Universității Ovidius, conf. univ. dr. Emanuel Plopeanu și conf. univ. dr. Daniel Citirigă.

Scopul dezbaterii a fost acela de a conștientiza riscul seismic în cazul clădirilor de patrimoniu din municipiul Constanța. Cu acest prilej, am aflat că, la nivelul administrației publice locale din Constanța, există Comisia pentru reducerea riscului seismic la imobile existente și construcțiile vulnerabile, ce prezintă pericol public. Această comisie are ca obiective, printre altele, identificarea, inventarierea și monitorizarea clădirilor vulnerabile, în cazul unor seisme, a clădirilor unde funcționează unități de învățământ și care au fost construite înainte de 1978, dar și activități de promovare și conștientizare privind riscurile generate de seisme.

Important de menționat este că, în prezent, pe site-ul Primăriei Constanța nu este publicat vreun inventar al clădirilor cu potențial de risc seismic.

Articolul nostru poate fi citit integral AICI.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.