Adrian Anton, student în anul II la Specializarea JURNALISM UOC, nominalizat la două categorii la Premiile Superscrieri pentru o investigație Info Sud-Est

Adrian ANTON, student în anul II la Specializarea JURNALISM din cadrul Facultății de LITERE a Universității OVIDIUS din Constanța, a fost nominalizat la Premiile Superscrieri, la categoriile „Debut jurnalistic” și „Presă locală”, pentru investigația „Consultanță copy-paste pe banii UE: Firmele nașei lui Alfred Simonis și a verișoarei ei, contracte pe bandă rulandă”, investigație semnată alături de jurnalista Andreea Pavel, în publicația Info Sud-Est.

Gala Superscrieri a ajuns la cea de-a 12-a ediție, iar tema de anul acesta este „Noile generații – Lupii tineri prind gustul presei”. Cele mai bune materiale jurnalistice ale anului 2022 vor fi premiate în cadrul Galei #Superscrieri12, care va avea loc la jumătatea lunii mai. În total, sunt 46 de materiale (presă scrisă, podcast, video, foto, dar și din zona creatorilor de conținut civic) au ajuns în finala competiției Premiile #Superscrieri12 la următoarele categorii: „Debut jurnalistic”, „Audio/Podcast”, „Presă locală”, „Opinie”, „Investigație”, „Reportaj”, „TV& video-jurnalism”, „Fotojurnalism * fotografie documentară” și „Civic influencers”.

 Pe lângă premiile pe categorii, până pe 7 mai, publicul poate vota pentru premiul special „Superscrierea Cititorilor”, un premiu în valoare de 3.000 de euro, oferit celui mai votat material dintre nominalizările ediției. Textul publicat de Adrian Anton poate fi votat de public AICI.

Despre dubla sa nominalizare la Premiile #Superscrieri12, Adrian Anton a declarat: „De Superscrieri auzisem anul trecut, dar pe atunci, nu lucram în presă și nici nu mă gândeam că unul dintre materialele la care voi contribui va primi, mai târziu, nominalizări. A fost o supriză plăcută, iar meritul nu este doar al meu, ci al întregii echipe Info Sud-Est. Mă bucur că munca noastră este apreciată și, de ce nu, sper să câștigăm, chiar dacă este o competiție destul de strânsă. Am citit câteva dintre materialele celor nominalizați și sunt foarte bune”.

Adrian Anton este unul dintre cei mai implicați studenți ai Specializării Jurnalism în ceea ce înseamnă activități studențești. La ediția 2022, a participat, alături de Andreea Chițu, acum studentă în anul III la Jurnalism, la Programul de Mentorat pentru Tinerii Jurnaliști derulat de Fundația Rațiu Forum. De asemenea, Adrian este implicat în proiectul SUSTENT, proiect de antreprenoriat sustenabil derulat de Universitatea Ovidius. Din 2022, Adrian Anton scrie la publicația locală Info Sud-Est și, de câteva luni, semnează texte și la G4media, o publicație națională independentă.

Potrivit Fundației Friends For Friends (FFFF.ro), Paul Radu, jurnalist co-fondator OCCRP, cunoscut publicului din România în special pentru investigațiile RISE Project, președinte al juriului Suprescrieri, a declarat: „Superscrieri #12 este dedicată jurnalismului deschis și inovator. Mă bucur să descopăr jurnaliști care deschid și mai larg ochii și care înțeleg ca tehnologia și creativitatea merg mână în mână pentru a sluji interesul public. Juriul are o misiune grea anul acesta. Avem și generații noi, dar și generații mai mature, și astfel avem o competiție puternică și o diversitate de perspective remarcabilă. Felicitări nominalizaților și tuturor jurnaliștilor care cartografiază realitatea cu fiecare poveste spusă!”.

Juriul ediției este format din Paul Radu, președintele juriului, Alice Iacobescu, Cătălin Striblea, Codruța Simina, Cristian Leonte, Dan Duca, Dan Radu, Daniel Condurache, Emilia Șercan, Florin Negruțiu, Irina Păcurariu, Marius Comper, Mihai Ghiduc, Mona Dîrțu, Oana Giurgiu, Octav Ganea, Paula Herlo, Robert Schwartz, Vlad Stoicescu; Alex Gâlmeanu și Ileana Szasz pentru jurizarea categoriei Fotojurnalism; Cosmin Pojoranu și Monica Jitariuc pentru jurizarea categoriei Civic Influencers; Andrei Ciurcanu pentru jurizarea premiului special „Animal Welfare în România”.

***

„Superscrieri este o inițiativă independentă a Fundației Friends for Friends, al cărei scop este recunoașterea și celebrarea materialelor jurnalistice de impact. Competiția își propune să pună în lumina poveștile puternice, care informează corect, emoționează și schimbă percepții”, se menționează pe site-ul FFFF.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.