Trei studenți de la Jurnalism UOC au vorbit, pentru ENTR România, proiectul media paneuropean pentru tineri, despre cum văd „Jurnalismul în viitor”

Delia DASCĂLU

Eu, Delia Dascălu, Melisa Lupescu și Bogdan Ivulescu, toți trei studenți în anul I la Specializarea Jurnalism a Facultății de Litere din cadrul Universității Ovidius din Constanța, am avut oportunitatea de a vorbi, pentru platforma ENTR România, despre cum vedem noi „Jurnalismul în viitor”. ENTR este un proiect lansat, în urmă cu doi ani, de Deutsche Welle și France Médias Monde, dezvoltat în mai multe limbi și, conform RFI, în parteneriat cu reprezentanți media din șase țări europene. La ora actuală, proiectul este disponibil în zece limbi ale Uniunii Europene.

Potrivit  RFI, ENTR, un proiect paneuropean, pune accent pe subiectele care îi interesează pe tineri: educația, viața universitară, munca, probleme sociale precum solidaritatea, migrația, dar și justiția și, nu mai puțin important, democrația și pacea. În România, proiectul este implementat de RFI și G4Media.

În video testimonialele pe care le-am realizat, eu, Melisa și Bogdan am vorbit despre motivele pentru care am ales să studiem jurnalismul, despre ce ne-ar plăcea nouă să schimbăm în presă, dar și despre de ce ne dorim să fim jurnaliști în România de azi. Materialele video pof fi vizualizate AICI.

De asemenea, alături de aceste video testimoniale, am răspuns, în scris, dar mai detaliat, unui set de întrebări pe același subiect. Ne-am spus părerea despre jurnalismul din România, despre libertatea presei în momentul de față, la noi în țară, dar și am vorbit și despre experiențele noastre în presă de până acum. Materialele scrise vor fi publicate în curând. Stay tuned!

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.